GetInspired.no revolutionerade hela lagerprocessen

Från nyetablerad onlinebutik 2009 och fram till idag har GetInspired haft en enorm tillväxt. Målgruppen är tjejer på jakt efter sportiga kläder och skor, som fokuserar på kundservice och snabb leverans. Genom sin konstanta tillväxt blev de tillslut tvungna att välja mellan att flytta lagret utomlands eller att investera i automatisering lokalt.

50% minskad leveranstid med AutoStore

En av utmaningarna med ett manuellt lager var att skicka ut orderna tillräckligt snabbt.
– Manuell plockning med vagnar mellan hyllorna fungerade bra tills vi fick AutoStore, sedan revolutionerade vi hela lagerprocessen. Vi upplevde 100% produktionsökning i antalet produktlinjer per dag, mycket bättre kapacitet och varuflödet förbättrades avsevärt. Det tog inte lång tid innan leveranstiden till våra kunder minskade med 50%, säger Vegard Tvervåg,
Warehouse and Logistics Manager på GetInspired.

Det fanns flera problem med det tidigare manuella lagret, sett till både effektivitet och ergonomi för de anställda. Övergången till AutoStore upplevdes först som överväldigande när robotarna tog över några av de uppgifter som lagerarbetarna själva brukade göra. Men alla såg snabbt fördelarna och upplevde att arbetstiden och produktionen blev effektivare.

Vegard Tvervåg, Warehouse and Logistics Manager på GetInspired.

Automatiskt system från Element Logic i önskelistan

Det hela började med att Vegard och Sindre Landevåg (General Manager) på GetInspired såg e-handelsspelaren Stormbergs robotlösning i full drift. – Det var som att gå in i en leksaksaffär för en Warehouse Manager. Jag sa till Sindre att jag ville ha en till jul, säger Tvervåg. De kom i kontakt med Kjell Blakseth från Element Logic, som bjöd in dem till Thanke i Lier, Norge. Om vi inte redan var övertygade om att detta var något för oss, så blev vi definitivt övertygade efter det besöket. Det var fascinerande att se varorna flyta rakt in i lagret och ut igen, fortsätter Tvervåg

 

Ett skalbart lager för framtiden

Med den enorma tillväxten har ett skalbart lagersystem varit viktigt för GetInspired. Med robotlösningen från Element Logic har de nu expanderat flera gånger utan driftstopp.

– Element Logic har varit en mycket bra partner för oss och hjälpt till med goda lösningar och nära uppföljning under projekten, fortsätter Tvervåg.

Skalbarhet har också varit mycket viktig för säsongsvariationer, som Black Friday. Tvervåg medger att de är lite nervösa varje år. – Kan vi hantera trycket? De senaste två svarta fredagarna har varit galna när det gäller antalet beställningar, och vi har vidtagit flera åtgärder som att öka plockstationerna och öka bemanningen. Vi blev chockade när vi insåg hur snabbt vi kunde överträffa oss själva, där kunderna nästan fick sina produkter innan de ens beställt ordern online, säger Vegard.

 

Pris för bästa webbutik 2020

GetInspired vann årets utmärkelse för bästa onlinebutik bland totalt 1 400 tävlande företag, med följande motivering från juryn:

”Efter flera år med stark tillväxt har GetInspired.no lyckats upprätthålla en personlig kommunikation och har många lojala kunder. De investerar i kontinuerlig förbättring av kundupplevelsen och arbetar för att göra köpupplevelsen enklare och bättre anpassad för varje individuell kund. Allt de gör ska vara relevant för kunderna.” (ehandel.com)

Framtiden ser också ljus ut, under Covid-19-pandemin har GetInspired upplevt en ökad efterfrågan på fritidskläder. – Det som har varit väldigt praktiskt med AutoStore under denna Covid-19-period är att vi har lyckats hålla avstånd, där endast robotarna har arbetat nära. Vi har kunnat fokusera på städning och andra åtgärder som behövs, avslutar Tvervåg.

 

Fakta

– 29 310 backar
– 19 robotar
– 8 operatörsportar

Är du redo att ta nästa steg

Kontakta oss

Läs mer