AutoStore - Element Logic

E-handelsföretaget Cellbes satsar på automatiserat lager

E-handlaren Cellbes var trångbodda i sin befintliga lagerverksamhet och hade behov av att modernisera sin anläggning. Då valde man att bygga ut, outsourca driften och automatisera sitt lager med AutoStore från Element Logic.

"Denna transaktion är ett stort steg framåt för oss då den ger oss möjlighet att till 100% fokusera på att utveckla Cellbes e-handel och vårt totala erbjudande. Detta ger oss även möjlighet att fortsätta vår expansion och på ett med professionellt sätt under lång tid möta kundernas förväntningar på ledtid och leverans"

— Charlotte Nordén, VD på Cellbes
Charlotte Nordén, Cellbes

– Denna transaktion är ett stort steg framåt för oss då den ger oss möjlighet att till 100% fokusera på att utveckla Cellbes e-handel och vårt totala erbjudande. Detta ger oss även möjlighet att fortsätta vår expansion och på ett med professionellt sätt under lång tid möta kundernas förväntningar på ledtid och leverans, kommenterar Cellbes vd Charlotte Nordén.

Fas 1: 62 robotar och 15 operatörsportar som sköter plock och pack


I Fas 1 av automatiseringen fokuserar man på plock och pack, sköter 62 robotar och 15 operatörsportar plock och pack. AutoStore-systemet är designat för att klara 1 700 orderrader/h och har även ett bansystem kopplat för att hantera inbound, outbound, sortering och waste.

"Vi är glada att Cellbes har valt att satsa på säkerställd kvalitet, kostnadseffektivitet och flexibilitet i sin lagerverksamhet genom AutoStore. Automatisering är en naturlig väg att gå när logistiken förändras så radikalt som den gör nu, särskilt inom retail och e-handel, med helt andra kompetenskrav"

— Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sweden
Anders Bohlin

– Vi är glada att Cellbes har valt att satsa på säkerställd kvalitet, kostnadseffektivitet och flexibilitet i sin lagerverksamhet genom AutoStore. Automatisering är en naturlig väg att gå när logistiken förändras så radikalt som den gör nu, särskilt inom retail och e-handel, med helt andra kompetenskrav, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sweden.


Fakta om Cellbes automatiserade lager:

  • Yta: 15 000 kvadratmeter
  • Målsättning: 1 700 orderrader in/ut
  • Storlek: 60 000 backar, 63 robotar, 15 karusellportar samt bansystem.
  • Driftsättning beräknas ske sommaren 2022.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om AutoStore

Kontakta oss