dsv

3PL-aktören DSV investerar i AutoStore

DSV samlar huvudkontor, terminal och lager i en ny byggnad i Vestby, Norge, med automatisering i fokus. En AutoStore-lösning kommer att täcka hanteringen av småvaror och den växande efterfrågan inom e-handel.

DSV är en global aktör inom transport och logistik, med närvaro i mer än 90 länder och cirka 60 000 anställda över hela världen. Genom ett internationellt nätverk och många års erfarenhet kan DSV leverera tjänster över hela världen inom områdena Road, Air & Sea och Solutions. Genom investeringen i AutoStore kommer DSV att ta ett betydande steg för att effektivisera sina befintliga kunder samt underlätta den växande efterfrågan inom e-handel.

Systemet togs i drift i början av september 2020 och idag rymmer det 28 000 AutoStore-lådor, 9 robotar och 3 karusellportar. DSV ville ha ett system som var flexibelt, smart och lätt kunde skalas i linje med slutkundernas behov.

Ett beprövat system med välkända referenser

– Vi vill vara en del av e-handelsvågen och för att uppnå detta måste vi investera i automatisering som ger oss kostnadseffektiva lösningar. Vår investering sparar utrymme samtidigt som den ger ökad effektivitet i upp till fem gånger i jämförelse med manuell hantering. De viktigaste faktorerna för DSV i en sån här investering är kvalitet, produktivitet, flexibilitet och pris. Vi valde Element Logic eftersom de kunde peka på ett beprövat system med flera välkända referenser. Element Logic är en leverantör som vi fick förtroende för tidigt i processen, eftersom de förstod vår verksamhet och våra utmaningar. Den flexibiliteten och närheten har varit helt avgörande för vår goda start, säger Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development på DSV Solutions.

DSV investerar i Autostore
Photo: Knut Wefring, DSV Norge

Märkbar ökning av AutoStore-projekt

– Vi är stolta och glada över att DSV, som ett av de största logistik- och transportföretagen i världen, valt att investera i Element Logic och AutoStore. AutoStore är mycket lämpligt för 3PL-företag med sin flexibilitet och skalbarhet och vi är övertygade om att detta kommer att ha positiva effekter för DSV och deras kunder. Tröskeln för att investera i AutoStore blir allt lägre och vi ser en märkbar ökning av AutoStore-projekt även för små och medelstora företag. DSV med sin expertis inom drift, i kombination med en AutoStore-lösning och programvara från oss, är en bra kombination som borde vara intressant för ännu fler företag – stora som små. Vi ser fram emot ett bra och långsiktigt samarbete med DSV, säger Mats Bjerkaas, VD Element Logic Norge.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta vad Element Logic kan göra för dig?

Kontakta oss