Autostorage

Aditro Logistics tar Cervera till nästa logistiknivå med hjälp av AutoStore

För att förstärka kundupplevelsen samt kunna erbjuda skalbar och kostnadseffektiv logistik för e-handelslösningar till sin kund Cervera tar Aditro Logistics sin logistikoptimering till nästa nivå genom att installera robotsystemet AutoStore från Element Logic, i sitt e-handelslager på Arlanda.

Leveransen från Element Logic är ett 3PL-case, där man levererar automationssystemet AutoStore som hjälper Aditro Logistics att effektivisera för sin kund Cervera, en av Sveriges ledande detaljhandelskedjor. Som ett steg i arbetet med standardisering och optimering av processer och arbetsflöden på sitt e-handelslager på Arlanda investerar Aditro Logistics 70 miljoner kronor (7 miljoner euro) i en ny automatiserad lager- och plocklösning.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Aditro Logistics och Posti Groups nya resa. Ett steg in i framtiden och en möjlighet att ta del av skräddarsydd och automatiserad logistik. Den nya logistiklösningen passar våra tillväxtambitioner och logistikbehov perfekt. Samtidigt som vi säkerställer högsta kvalitet mot slutkonsumenten, säger Peter Rimbäck, vd på Cervera.

– Den nya automatiserade lösningen från AutoStore och Element Logic kommer att skräddarsys för våra e-handels- och lagerlogistikflöden, för att perfekt passa våra logistikbehov gällande plats, kapacitet, kvalitet och effektivitet. AutoStore-automatiseringen kommer att öka kapaciteten avsevärt när det gäller antalet hanterade beställningar per dag, vilket är viktigt för att uppfylla vårt kundlöfte inom e-handel, speciellt under högsäsongstopparna, säger Beatriz Fellenius, Supply Chain Manager på Cervera.

Skalbart för framtiden

Aditro Logistics strävar efter att skapa en friktionsfri upplevelse för sina kunder och automatisering av logistikprocessen med hjälp av AutoStore, ett av världens snabbast växande lagersystem, är ett viktigt steg på vägen. I installationen ingår 40 robotar och 50 000 lagringslokationer där hela lösningen kommer att kunna hantera mer än 1000 order per timme. Dessutom innehåller installationen ett komplett transportsystem med fjärrstyrda packningsstationer och sorteringskapacitet. Systemet är väldigt skalbart och det är enkelt att lägga till nya robotar och/eller plockstationer såväl som automationsburar och lagringsbackar. Det nya systemet beräknas vara i drift i april 2022.

– Implementeringen av AutoStores lagersystem är början på en ny era för oss. Logtech, robotar och automatisering är hörnstenarna i vår strategi. Med den nya investeringen tar vi nästa steg i att framtidssäkra vårt logistikerbjudande, något som dessutom hjälper oss att framtidssäkra våra kunders behov inom logistik och e-handel. Jag är också väldigt glad över vårt nya flerårsavtal med Cervera. Genom vår nya lösning kan vi erbjuda dem precis den skalbarhet, kapacitet och kostnadseffektivitet som de söker, säger Johannes Gussander, vd på Aditro Logistics.

Thomas Karlsson

– Automatiserade och effektiva lager är en viktig del för göra global e-handel möjlig. Vi är stolta över att samarbeta med Aditro Logistics och att leverera den här toppmoderna lösningen. En lösning som stöder Aditro Logistics och dess kunders konkurrenskraft, säger Thomas Karlsson, vd på Element Logic Sweden.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer?

Kontakta oss