Robotlösning

Aim´n automatiserar sitt nybyggda lager med AutoStore

Svenska sportswear-varumärket aim’n har idag vuxit till en internationell e-handlare med hög tillväxt. Företaget befinner sig på en framgångsrik resa och gör nu sin största satsning någonsin där man bygger ett nytt huvudkontor med ett tillhörande lager, vilket blir automatiserat med robotsystemet AutoStore från Element Logic.

aim’n designar innovativa, multifunktionella sportswear-plagg för kvinnor. Alla kläder är designade i Sverige av ett designteam helt bestående av kvinnor och erbjuder extra lång hållbarhet. Företaget har onekligen hittat sin vägvinnande nisch och växer så det knakar.
Efter en stark tillväxt som pågått i flera års tid, där man har skalat upp och blivit globala väljer man nu att bygga ett nytt stort lager och kontor i Getinge utanför Halmstad.

 

"Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt senaste åren och våra befintliga lager i Sverige är sprängfyllda. När vi nu vill fortsätta med inhouselogistik, vilket ger oss kontroll och insights, så letade vi mark och var galna nog att bygga ett eget lager. Samtidigt tittade vi på AutoStore för att höja kapaciteten per kvadratmeter."

— Robin Mostacero, VD på aim’n
aimn

Satsar stort på automation
Den nya lagerbyggnaden kommer att ha en yta på 6000 kvadratmeter med tio meter i takhöjd. Lagret blir fem gånger så stort som det gamla och ska ge service till aim’ns kunder världen runt, förutom i Oceanien. Företaget satsar i och med nybyggnationen stort på automatisering med ambitionen om att kunden ska få sina varor på kortast möjliga tid. Samtidigt ska aim’ns lager vara miljöklassificerat och hållbart, där lagret delvis kommer att drivas av de solceller som installeras på lagrets tak.

"Jag fick en bra upplevelse av Element Logic och hade hört väldigt gott om deras implementering och produkt, vilket gav en stor trygghet.Satsningen på AutoStore gör att vår möjliga tillväxt i de nya lokalerna ökar rejält och behovet av en ny lokal förskjuts i många år framåt. Nu kan vi även bredda sortimentet rejält och ge våra medarbetare en bättre arbetsmiljö."

— Robin Mostacero, VD på aim’n
AutoStore grid

Första lagerautomatiseringen
aim’n är ett ungt företag som startade 2014 och den kommande robotsatsningen är företagets första lagerautomatisering. Nu handlar det om att fortsätta skapa förutsättningar för att kunna skala upp verksamheten och då är AutoStore från Element Logic en passande lösning. Systemet erbjuder mycket flexibilitet där det är möjligt att anpassa anläggningen löpande samtidigt som man sänker driftkostnaderna.

"aim’n gör en imponerande internationell tillväxtresa inom ett spännande segment och vi ser fram emot att vara en del av deras fortsatta satsning på skalbar automatiserad lagerverksamhet"

— Thomas Karlsson, Managing Director på Element Logic Sverige
Thomas Karlsson

Fakta om aim’ns AutoStore-installation:

Grid: 23 000 backar.
Portar: 6 karusellportar
Robotar: 22 st.

Den nya automatiserade anläggningen går live under hösten 2022.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om AutoStore?

Kontakta oss