Element Logic lanserar AMR-lösningar med Addverb Technologies

Element Logic lanserar AMR-lösningar med Addverb Technologies

Element Logic kommer att integrera Addverbs lösningar för AMR:s (autonoma mobila robotar) i sin befintliga portfölj, tillsammans med en mjukvaruplattform för fleet management. Detta gör det möjligt för kunderna att minska driftskostnaderna och öka den totala vinsten.

Samarbetet med Addverb öppnar nya möjligheter för Element Logic att erbjuda flexibla kundlösningar för materialtransport, konsoliderings- och sekvensbuffertar före och efter plockprocessen från en AutoStore-lösning.

– Genom att använda AMR’s kan vi hjälpa våra kunder att förbättra interna processer, öka effektiviteten och erbjuda dem snabbare och mer pålitlig orderhantering, säger Hans-Jörg Braumüller, Group Design & Consulting Director på Element Logic.

Unik logistisk kombination
Addverb erbjuder en unik logistikkombination av fast och mobil automation samt avancerad företagsprogramvara. Deras expertis omfattar IoT, robotik och lagerrådgivning. Addverb har genom åren levererat lagerautomationslösningar till kunder som arbetar med snabbrörliga konsumentvaror som Unilever, Flipkart, Amazon, PepsiCo, Coca-Cola, Dabur och mer.

– Vi är glada över att ingå detta partnerskap med Element Logic och är stolta över att
arbeta tillsammans med en så prestigefylld aktör i branschen, som är välkänd i hela
Europa och globalt”, säger Pieter Feenstra, Addverbs VD för EMEA-regionen.

– Vår förmåga att möta marknadens efterfrågan kommer att öka exponentiellt, vilket ger tillgång till en komplett lösning som kombinerar AutoStore-system och mobila robotar. Vi tror att den starka portföljen, innovationsexperten och djupet av resurser som vi sammanför genom detta partnerskap kommer att göra det möjligt för oss att skapa ännu mer värde för våra kunder, fortsätter han.

Hög grad av flexibilitet
Användningen av AMR i projekt, kännetecknas särskilt av en hög grad av flexibilitet med ett brett utbud av varuflöden. AMR:erna kommer att hanteras av ett intelligent fleet management system med integrerad svärmteknologi och lasernavigering i de individuella AMR:erna. AMR kräver inte fördefinierade fasta vägar. Den kan definiera sin rutt i farten. Om ett hinder upptäcks, justerar AMR sin väg för att navigera runt objektet.

– Efter intensivt sökande på marknaden efter en partner som kan stödja Element Logic i internationella projekt, har Element Logic hittat en teknologiskt väletablerad och pålitlig partner i Addverb, säger Håvard Hallås, Chief Commercial Officer i Element Logic.

– Detta är ett viktigt steg för att ge kunderna en ännu starkare konkurrensfördel genom att utöka portföljen för komplett lagerautomation. Vi är glada och ser fram emot att växa tillsammans med Addverb och de möjligheter partnerskapet kommer att ge, avslutar han.

Har du frågor om våra AMR-lösningar? Kontakta oss idag

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up