Robotarm

Automationsfokus på e-handelsmässan Emeet 10 maj

På Emeet 2023, som går av stapeln den 10 maj på PostNord Arken i Stockholm, är årets tema ”Superoptimera din e-handel”. Det tar automationsföretaget Element Logic fasta på i sitt föredrag om smarta robotlösningar.

Emeet är e-handlarnas egen konferens, en mötesplats där man delar kunskap, deltar i betydelsefulla diskussioner och inspireras av en mängd talare inom olika områden.

Under årets upplaga handlar mycket om att sänka kostnaderna utan att tulla på kundupplevelsen, med fokus på hur man kan optimera allt från logistik till marknadsföring. Målet är en superoptimerad och mer framgångsrik e-handel inklusive en smidig kundresa.

 

”Bäst lagerlösningar får ett försprång i konkurrensen”

Mycket kommer därför kretsa kring hur ny teknik kan optimera logistikflödet och skapa ett större värde genom hela leveransen. Automationsföretaget Element Logic är experter på detta och kommer hålla ett initierat föredrag inifrån automationsbranschen.

Jörgen Andersson, som är Sales Manager på Element Logic Sverige är en av talarna.
– Just nu befinner vi oss i utmanande tider, där de e-handlare som har bäst lagerlösningar får ett försprång i konkurrensen. Vi på Element Logic kommer prata om vad som händer på marknaden, hur logistiken påverkas och vad automatiserade lösningar som AutoStore och eOperator kan innebära för såväl effektivitet och energiförbrukning som skalbarhet inom logistiken, berättar Jörgen.

Lagerrobot, Element Logic

Hållbar teknik med låg energiförbrukning

Den tekniska utvecklingen har varit stor hos Element Logic & AutoStore de senaste åren och på Emeet presenterar man nya typer av robotar & portar, begreppen downstream vs upstream automation samt kommer pedagogiskt förklara hela automationsresan från sign off till full drift.

Som exempel kommer man lyfta ett antal e-handlare som genomgått en automationsresa, däribland företagen Hatstore, Matsmart och Apotea – där de senare blivit kända för att utöver AutoStore och andra automationslöningar även vara pionjärer inom att installera nya omtalade plockroboten eOperator.

– Vi tror att efterfrågan på automation kommer att fortsätta i takt med att eCom växer och nya konsumentbehov uppstår kopplat till last mile & så kallade micro fulfillment centers (“MFCs”). Dessutom söker ju allt fler företag efter hållbar teknik med låg energiförbrukning. Utvecklingen inom automation går snabbt och den är fantastiskt intressant att vara en del av, avslutar Jörgen Andersson på Element Logic Sverige.

Boka en kostnadsfri biljett till Emeet idag

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up