Benny Thögersen blir ny vd på Element Logic Sweden

Snabbväxande automationsbolaget Element Logic®, världens första och största AutoStore-distributör samt en av de största systemintegratörerna i världen, presenterar idag en ny vd för Element Logic Sweden. In i rollen träder Benny Thögersen, en välkänd profil i den svenska logistikbranschen.

Element Logic är specialiserade på robotlösningar, materialhanteringssystem, mjukvara och konsulttjänster som effektiviserar lagerflöden, ökar lönsamheten och uppfyller slutkundens förväntningar på snabb leverans. Företaget optimerar lager av alla storlekar inom ett brett spektrum av branscher, där den regionala expertisen är en viktig nyckel till framgång.

Stor tillväxt på den svenska marknaden
Element Logics svenska sektion har de senaste åren nått stor tillväxt på den svenska marknaden under ledning av avgående vd:n Thomas Karlsson, som i år tagit klivet till rollen som VP Rest of EUR på Element Logic. Till ny vd för Element Logic Sweden rekryteras nu logistikbranschprofilen Benny Thögersen.

Lockades av tillväxtresan

Benny Thögersen har länge arbetat med fokus på effektivitet, produktivitet och kvalitet. Det var Element Logics ambitiösa tillväxtresa som lockade honom att tacka ja till vd-rollen.

"Element Logic är en fantastisk aktör i automationsbranschen och en god arbetsplats med lika delar omsorg, fokus, driv och nyfikenhet. Med AutoStore som drivkraft, vår mjukvara som intellekt och våra många kompletterande produkter och tjänster ska vi fortsätta forma logistikbranschen"

— Benny Thögersen, tillträdande vd på Element Logic Sweden
Benny Thögersen, Managing Director Element Logic Sweden

Haft flertalet roller inom lagerlogistik

Benny Thögersen kommer med en lång och gedigen erfarenhet inom lagerlogistik. Han startade logistikkarriären i minst sagt skiftande roller på ICA. Först i tonåren som extrajobbande plockare och pallsorterare för att med tiden bli både lagerchef och transportchef.

Därefter har Benny arbetat inom operativ lagerlogistik på ICA och Everfresh Group, haft seniora och exekutiva roller inom WMS- och lagerautomationsindustrin på Consafe och Knapp samt nyligen lett utvecklingen av logistikanläggningar på Catena, ett börsnoterat bolag inom fastighetsbranschen, i rollen som vd från 2017 till 2021.

"Jag är otroligt glad över att vi har lyckats rekrytera Benny som har en unik kompetens samt en lång och genuin erfarenhet från logistikbranschen, särskilt sett till hans kombination av automations- och fastighetsbakgrund. Benny har ett välförtjänt starkt rykte inom vår bransch och kommer utan tvekan att guida den svenska delen av Element Logic till nästa framgångsnivå"

— Thomas Karlsson, VP Rest of EUR på Element Logic

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om Element Logics lagerautomation?

Kontakta oss idag