Boozt

Boozt fortsätter expansionen av världens största Autostore i Ängelholm

Världens största Autostore som finns hos Boozt i Ängelholm ökar nu sin kapacitet ytterligare och det är Element Logic som levererar expansionen.

Boozt är ett ledande och snabbt växande teknikföretag som säljer mode online. Gruppen genererade en nettoomsättning på 3,4 miljarder SEK 2019. Deras lager är den hittills största AutoStore-anläggningen i världen, med 380 000 lådor och 384 robotar, och när den nya utbyggnaden är klar kommer man befästa den positionen ytterligare med sina 500 000 lådor och 500 robotar.

– Vi är mycket nöjda över att ta vår automatisering och utveckling vidare med Element Logic och AutoStore. Under expansionsfasen har vi fortfarande 99,7% drifttid –och 90% av leveranser når kunden inom 1-2 dag efter beställningen, säger CSCO på Boozt, Lars Lindgaard.

Intensivt samarbete
Sedan partnerskapet mellan Boozt och Element Logic startade i 2017 har samarbetet mellan bolagen utvecklats och fördjupats allt mer. Den expansion som nu kommer att levereras innebär starten på Fas 4, det vill säga att modul 4 av världens redans största AutoStore nu kommer att påbörjas.

I takt med att e-handeln växer har lösningarna från Autostore och Element Logic hjälpt till att generera både precision, speed-to-market och produktivitetsvinster. Element Logics fokus är att leverera lönsamma lagerlösningar för sina kunder – ofta på hårt tidspressade scheman.

– Världens största AutoStore-installation är fortfarande världens största. E-handeln växer fortsatt i stor takt och Boozt ligger definitivt i framkant med hög grad av dagenefter-leveranser. Den flexibilitet, skalbarhet och effektivitet som utmärker AutoStore kommer ge Boozt en fortsatt överlägsen konkurrensfördel på marknaden framöver, säger Thomas Karlsson, VD på Element Logic Sweden.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du redo att ta nästa steg?

Ta reda på hur Element Logic kan optimera kapaciteten i ditt lager.

Läs mer