Autostore

Det automatiserade skalbara lagret – optimalt vid förändrade behov

Vad som är rätt automationslösning för just ditt företags lager beror på era unika processer och utmaningar. Något som emellertid alltid är en bra idé, det är att bygga flexibla lagerlösningar som enkelt kan uppgraderas efter förändrade förutsättningar.

Att implementera lagerautomation innebär så gott som alltid en långsiktigt bra ROI.

Vägen till ett framgångsrikt automationsprojekt ligger i en väl underbyggd start, eftersom faktorer som lagerstorlek och driftsförutsättningar skiljer sig från kund till kund. Därför bör man inleda med en noggrann dataanalys, där man tittar på orderflöden, flaskhalsar och resursmönster. Nyckeln är att försöka förutspå framtida behov för att kunna bygga en lösning som ger flexibilitet med rätt skalbarhet. Detta för att motverka att man alltför snabbt växer ur systemet. För att överträffa kundernas förväntningar och maximera företagets framgång är en skräddarsydd lagerlösning med modulära och skalbara orderuppfyllningssystem en oerhört viktig pusselbit.

Bibehållen tillgänglighet under utbyggnaden

I Element Logics AutoStore-lösningar har vi möjliggjort en hög skalbarhet inför våra kunders eventuella framtida expansioner, där tillgängligheten bibehålls under utbyggnaden. Det innebär att tillväxtresan och optimeringen av lagerytan kan fortsätta utan att produktionen störs. AutoStore är en flexibel och modulär robotlösning som anpassas till anläggningen oavsett om den är befintlig eller nybyggd. Ett helautomatiserat lager tar också mindre plats än ett manuellt lager och är lätt att expandera allt eftersom behoven utökas.

Är du nyfiken på automatisering av din lagerverksamhet?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up