Warehouse dustin

Dustin drar upp lagertempot med ny robotlösning

Nu investerar Dustin, som är en av Nordens ledande e-handlare, i ett AutoStore-robotlager som levereras av Element Logic. Det nya lagersystemet ska bland annat öka servicegraden mot kunderna genom kortare hanteringstid i lagret och kommer att kunna hantera 1 600 orderrader i timmen, motsvarande 75 procent av alla kundordrar.

För att öka effektiviteten och digitalisera den egna verksamheten ytterligare beslutade Dustin redan i höstas att skala upp logistiken och investera i en robotlösning på centrallagret i Rosersberg, norr om Stockholm. Element Logic påbörjade bygget av roboten i februari, vilken nu är färdigställd och satt i produktion.

Frigör en förvaringsvolym på 8000 kubikmeter

Närmare 60 robotar ska plocka varor bland 35 000 backar i en 1 300 kvadratmeter stor lagringsyta och därmed öka effektiviteten med 25 procent. Dessutom frigör AutoStore-systemet en förvaringsvolym på 8 000 kubikmeter vilket ger Dustin 15 procent högre lagerkapacitet.

– Med det automatiserade lagret ska vi fortsätta leverera kundnöjdhet på högsta nivå. Vi kommer bland annat att kunna hantera order senare på dagen och därmed korta leveranstiderna för de nordiska kunderna. Ett effektivt och automatiserat logistikkoncept är dessutom en viktig framgångsfaktor för att behålla och stärka vår ledande position på marknaden och fortsätta skapa tillväxt, säger Jenny Ring, EVP Supply Chain på Dustin.

”Passar e-handeln väldigt bra”
Och Jenny Ring är nöjd med systemet AutoStore som Element Logic levererat.

– AutoStore passar e-handeln väldigt bra och just den här modellen är som klippt och skuren för Dustin. Vi har ett väldigt stort sortiment med cirka 255 000 produkter, där merparten av artiklarna är relativt små, avslutar Jenny Ring.

Bild: Jenny Ring EVP Supply Chain på Dustin

– Vi är otroligt stolta över att få leverera den satsning det här innebär vilket kommer göra Dustin till en än mer tongivande spelare på marknaden och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete framöver, säger Thomas Karlsson, VD på Element Logic i Sverige.

Bild: Thomas Karlsson, VD på Element Logic i Sverige.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du redo att ta nästa steg?

Ta reda på hur Element Logic kan optimera kapaciteten i ditt lager.

Läs mer