Robot arm working toghether with AutoStore robot

Element Logic lanserar robotic piece-picking solution

Element Logic lanserar en robotic piece-picking solution som kombinerar deras expertis som systemintegratörer av AutoStore-system med teknologi från RightHand Robotics (RHR), den ledande aktören inom plocksystem.

RPPS-lösningen från Element Logic kombinerar prisbelönad teknik från RightHand Robotics med Element Logics egen mjukvara och AutoStore. Lösningen kan integreras med alla WMS-er, vilket gör det möjligt för kunder att minska sina driftskostnader och öka den totala vinsten.

PODCAST: Listen to our CTO’s perspectives on the future of robotics (from 28:20 min)

“Range, Rate, Reliability”
RightHand Robotics teknologi utmärker sig inom de tre R:en för robotic piece-picking: “Range, Rate, Reliability” (kapacitet, hastighet, pålitlighet). Tekniken innebär att robotar kan plocka upp och placera ett stort antal olika föremål och slutföra ordrar i hög hastighet, samtidigt som det säkerställs att kunderna alltid får det de beställt. Systemets robotar har kameror som ögon, använder sig av maskininlärning och har en avancerad multifunktionsgripare med greppande fingrar och en sugkopp. För maximal flexibilitet kan systemet arbeta antingen helt själv eller tillsammans med människor på samma plockstation.

“Element Logics expertis inom lagerautomation har gjort att projektet gått smidigt och vi på RHR är glada över att arbeta tillsammans med dem och tillföra robotplockning till verksamheten,” säger Leif Jentoft, medgrundare av RightHand Robotics. “Med bevisad tillförlitlighet och miljontals plock ger den här tekniken uppenbara fördelar i dessa tider med krympande arbetskraft och ökat kundtryck på leverantörskedjan.”

Startklar
The Robotic Piece-picking Solution by Element Logic kommer att ge kunderna försprång på sina respektive marknader och det är idealiskt för plock-relaterade arbetsuppgifter på lagret.

För att säkerställa att kunderna vet hur den här lösningen kan fungera för dem erbjuder Element Logic design- och konsulttjänster. I det ingår en utvärdering av plockmöjligheterna där kunden själv får se hur Robotic Piece-picking Solution plockar och placerar deras SKU:er, och en detaljerad rapport med rekommendationer, givetvis med utgångspunkt i kundens specifika behov.

Steinar Overbeck Cook and Andreas Lord in Element Logic's lab
THOROUGH: Steinar Overbeck Cook and Andreas Lord from Element Logic have spearheaded the successful test project.


Omfattande och framgångsrika försök

Element Logic och RHR genomförde rigorösa tester för att säkerställa att produkten var klar för lansering. Först genomfördes omfattande prov i labbet på Element Logics huvudkontor. Sen ställdes man inför den stora frågan – skulle allt fungera i en levande produktionsmiljö?

Som en befintlig Element Logic-kund var elgrossisten Onninens lager den perfekta testmiljön för den nya roboten. Den fungerade felfritt med både mjukvaran och de befintliga AutoStore-robotarna, vilket ledde till imponerande resultat.

”Allt gick perfekt. Det är uppenbart att den här robotarmen kan hjälpa oss när det kommer till effektivitet, kvalitet och ogynnsamma arbetstider. Jag tror att det här är logistikens framtid, utan tvekan” säger Thomas Fosstveit, operativ chef på Onninen.

”Efter en lång period av tester för att säkerställa att vår RPPS-lösning kommer ge våra kunder lönsamma resultat, är vi nu redo att lansera det här fina samarbetet. Vår lösning är redo att köras med valfri mjukvara inom warehous management för att optimera lagrets prestanda. Gränssnittet är intuitivt, vilket minskar behovet av utbildning, säger Steinar Overbeck Cook, Chief Technology Officer (CTO) på Element Logic.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer?

Kontakta oss