autostore

Element Logic kommer leverera världens största AutoStore-installation inom tredjepartslogistik

E-logistikföretaget Prime Cargo investerar i ett enormt robotlager från AutoStore för att säkerställa snabbare leveranser. Element Logic levererar systemet.

Prime Cargo blir nu den första leverantören av e-handelslogistik i Danmark som helt automatiserar plockprocessen. Det sker genom investeringen i ett helautomatiskt AutoStore-robotlager som ska levereras av Element Logic. Anläggningen kommer att stå klar i juni 2019 och kommer ge Prime Cargo kapaciteten att hantera 20 000 beställningar per dag från ett lager med över 500 000 artikelnummer.

– Anläggningen kommer bli världens hittills största AutoStore-installation med en 3PL-leverantör, så det är verkligen en milstolpe inom lagerautomationen för 3PL, säger Nikolaj Bjørn Eriksen, VD på Element Logic Denmark.

– Prime Cargo kan nu erbjuda sina kunder snabba, högkvalitativa leveranser på en internationellt konkurrenskraftig marknad där logistik är en viktig parameter för framgång. Vi ser fram emot att arbeta med Prime Cargo, förklarar han.

 

Ökad konkurrenskraft

Som logistikpartner hanterar och bearbetar Prime Cargo föremål från exempelvis en mängd olika onlinebutiker. Verksamheten pågår 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året och i hela Europa. Med AutoStore-systemet förkortar Prime Cargo tiden från när företaget tar emot beställningen tills den skickas vidare till frakt-, rederi och speditionsbolag. Samtidigt stärker systemet Prime Cargos förmåga att hantera högsäsonger och kampanjer, till exempel i samband med Black Friday-försäljningen i november.

– Vi är en av de första logistikleverantörerna i Skandinavien som använder den här tekniken. Från och med julen 2019 kommer vi kunna erbjuda våra kunder – som är större onlinebutiker – automatiserad plockning via AutoStore. Vi vet alla att online-shopping växer snabbt och vi vill göra det möjligt för våra kunder att växa på en internationellt konkurrenskraftig marknad. Därför ser vi en enorm potential inom automatisering. Det kommer stödja kundernas värdekedjor, och följaktligen kommer slutkunderna att få sina produkter snabbare, säger Morten Højlund, VD på Prime Cargo Denmark.

 

Optimalt utnyttjande av utrymmet

AutoStore är en extremt flexibel och kompakt robotlagerlösning som kan skräddarsys för enskilda kunder. Föremålen förvaras i lådor som är staplade ovanpå varandra i ett ramverk (grid) av aluminium, det blir en garanti för att utrymmet används så optimalt som möjligt. I Danmark används AutoStore bland annat av Proshop och EET Group. AutoStore levereras av Element Logic

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du redo för nästa steg?

Ta reda på hur Element Logic kan optimera ditt lager.

Kontakta oss