Element Logic

Heimilistæki blir isländska pionjärer med Element Logic

Heimilistæki grundades 1962 och är det ledande företaget inom import, distribution och detaljhandel med IT-, el- och hushållsapparater på Island. Heimilistæki och dess dotterbolag driver 11 butiker på Island och kommer bli det första företaget som implementerar en AutoStore-lösning i landet.

“Vi tror att andra kommer att följa i våra fotspår”, säger Hlíðar Þór Hreinsson, VD på Heimilistæki.

Lösningen kommer att installeras före Black Friday 2021 så att företaget kan vara förberedda på den kommande tillväxten och hantera alla beställningar på ett mer effektivt sätt. “Detta kommer att ge oss den konkurrensfördel vi behöver, hjälpa oss att växa och samtidigt förbättra kundupplevelsen”, säger Hreinsson.

Hlíðar Þór Hreinsson, VD på Heimilistæki.
Hlíðar Þór Hreinsson, VD på Heimilistæki

Minskad arbetsbelastning och förbättrad arbetsmiljö

“Flexibiliteten och skalbarheten i AutoStore-systemet är unik och hjälper oss att växa. AutoStore-lösningen hjälper våra anställda att bli mer effektiva, men minskar också arbetsbelastningen och gör arbetsmiljön bättre ergonomiskt”, fortsätter Hreinsson.

“Vi är ödmjuka och glada över att få hjälpa den innovativa spelaren Heimilistæki ta sin konkurrensfördel till nästa nivå och vara de första i landet som installerar en AutoStore-lösning. Vi ser fram emot att hjälpa till med strävan mot en utmärkt kundupplevelse”, säger Mats Bjerkaas, VD för Element Logic Norge.

Snabbfakta:

Robotar: 12
AutoStore-lådor: 15 000
Karusellportar: 3

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du redo för nästa steg inom automatiserat lager?

Kontakta oss