Robotautomatiserat lager

HSNG väljer AutoStore från Element Logic

HSNG är Nordens ledande aktör inom försäljning av kosttillskott, hälsokost och sportutrustning. För att ta nästa steg i sin tillväxtresa och erbjuda en ännu bättre kundupplevelse, väljer man att automatisera sitt nya lager i Eskilstuna med robotsystemet AutoStore från Element Logic.

Health and Sports Nutrition Group HSNG AB består av Gymgrossisten.com, Bodystore.com och Fitness Market Nordic och har en ledande position inom e-handel i Norden. Sedan januari 2018 är HSNG en del av koncernen Orkla. Gruppen har lång erfarenhet av e-handel vilket man startade redan 1996. Under åren har man drivit sin verksamhet från Trollhättan, men för att positionera sig på en mer fördelaktig plats logistiskt sett, flyttar man istället till Eskilstuna, precis vid E20.

Helautomatiserad lösning

Det nya lagret i Eskilstuna utgör nästa steg i gruppens tillväxtsresa. Härifrån skeppas dagligen tusentals paket till kunder som vill nå bättre resultat med sin träning. För att säkerställa en effektiviserad process för framtiden väljer man en helautomatiserad lagerlösning med robotsystemet AutoStore från Element Logic, som också kommer vara möjlig att skala upp vid framtida behov.

Leveransen från Element Logic består av en AutoStore för inlagring och plock inklusive automatiserade kringsystem för tomkartonghantering, takeaway, sortering och waste samt också ett Service Level Agreement.

Robotautomatiserat lager

Drivs med grön energi

Det nya lagret planeras stå klart till sommaren 2023 och gradvis tas i drift under andra halvåret 2023. Lagret kommer att ha solceller på taket, som förser anläggningen med grön energi.

– Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser. Vårt nya lager kommer att ge oss möjlighet att accelerera både vårt miljömässiga hållbarhetsarbete och erbjuda en arbetsmiljö i framkant för våra medarbetare, säger Johan Görgård, VD på HSNG.

Johan Görgård, VD på HSNG.

– HSNG genomför just nu en smart logistisk framtidssatsning med en geografisk ompositionering, helautomatiserad lagerlösning och drift genom grön energi. Det är glädjande att få vara en del av deras spännande tillväxtresa, säger Thomas Karlsson, Managing Director på Element Logic Sverige.

 

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up