Hultafors

Hultafors Group expanderar i Europa med hjälp av AutoStore och Element Logic

Det 130 år gamla svenska företaget Hultafors Group är en ledande leverantör av premiummärken till professionella hantverkare över hela världen. Efter mycket research bestämde de sig för att deras nya europeiska distributionscenter ska ligga i Polen, och anläggningen blir därmed landets första a-klassade automatiserade lager med AutoStore-installation.

”Med det automatiserade lagret kommer vi att kunna hantera vår framtida tillväxt och förbättra servicen till våra kunder. Vi letade efter en partner som kunde stötta oss med sin kunskap och erfarenhet inom AutoStore-lösningar, och som hade en lokal närvaro i Polen” säger Nicklas Axell, Group Logistics Director på Hultafors Group.

Hultafors investerar både i ett AutoStore-system och Element Logics transportsystem. Driftstarten är planerad till Q2 2021.

”Vi är oerhört glada över samarbetet med Hultafors-teamet under realiseringsfasen. Hittills har det varit ett stort nöje att arbeta med dem och jag tror att vi nu kommer bygga ett ännu starkare partnerskap. Vi är också väldigt glada över att vara först på den polska marknaden med ett AutoStore-system och jag är säker på att projektet kommer bli en bra referens ” tillägger Anna Wiśniewska, VD på Element Logic i Polen.

Managing director for Poland, Anna Wisniewska and an AutoStore robot

”Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet, inte minst för att AutoStore-lagret kommer bli det första i Polen och därmed ett benchmark som andra företag inom retail och e-handel kommer titta noga på. Den flexibilitet, skalbarhet och effektivitet som utmärker AutoStore kommer ge en överlägsen konkurrensfördel på framtidens marknad”, avslutar Thomas Karlsson, MD på Element Logic Sverige.

 

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du redo att ta nästa steg

Ta reda på hur Element Logic kan optimera kapaciteten i ditt lager.

Läs mer