Jollyroom

Jollyroom utökar sin AutoStore lagom till julhandeln

Jollyroom satsar ytterligare inför julhandeln och utökar nu den helautomatiserade logistiklösningen AutoStore från Element Logic, som implementerades hösten 2018. Det här blir Jollyrooms första tillökning i AutoStore – med 56 400 lådor och 10 robotar för att säkerställa effektiviteten och efterfrågan från kunder inför den kommande julförsäljningen.

Lyckad implementering gav mersmak
Efter en implementering över förväntan i oktober 2018 då Jollyroom investerade 80 MSEK i den helautomatiserade logistiklösningen AutoStore satsar man nu på att öka sin kapacitet ytterligare. Den förra satsningen dubblerade verksamhetens kapacitet av ordrar av smått och mellanstort gods. Inför kommande julhandel vill nu barn- och babyjätten ta ett nästa naturligt steg för att fortsätta kunna möta kundernas krav på snabba och säkra leveranser.

  • Denna ökning kommer förbättra bolagets effektivitet, lönsamhet och kapacitet och visa att vi satsar ordentligt på framtiden, säger Ole Sauar, VD och grundare av Jollyroom.

I och med nysatsningen kommer Jollyrooms anläggning i Sörred att både bli störst inom sin bransch och en av de fem största anläggningarna med AutoStore i Norden, räknat i antal lådor. Totalt sett räknar man att landa på 146 400 lådor och 106 robotar i slutet av oktober 2020.

Växlar upp inför julhandeln
Då julhandeln är Jollyrooms mest hektiska försäljningsperiod kommer investeringen mycket väl till hands. Cecilia Olsson, logiskchef på Jollyroom, säger att de beräknar att skicka ut över 800 000 ordrar under denna period.

  • Att vara ett tillväxtbolag inom e-handel ställer stora krav på att vi löpande investerar i vår logistiklösning och säkerställer att vi kan fortsätta möta kundernas krav på snabbare leveranser trots ständigt ökande volymer. Julhandeln är vår absolut mest hektiska försäljningsperiod och vi förväntar oss en betydande tillväxt även i år, säger Cecilia Olsson.

Bild: Cecilia Olsson, Logistikchef Jollyroom

Företaget bakom AutoStore-satsningen
Element Logic levererar som tidigare Jollyrooms AutoStore och Ole Sauar är mycket nöjd med samarbetet. Thomas Karlsson, VD på Element Logic håller med och ser fram emot nybyggnationen.

  • Det är alltid spännande att arbeta tillsammans med framgångsrika och kraftigt växande kunder eftersom det ställer stora krav på snabba leveranser och flexibla lösningar. Detta tycker vi att Element Logic tillsammans med Jollyroom har lyckats väldigt bra med så vi ser fram emot att arbeta tillsammans nu igen, kommenterar Thomas Karlsson, VD på Element Logic.

Bild: Thomas Karlsson, MD Element Logic Sverige

Installationen kommer sättas igång i slutet av augusti och planeras vara klart i mitten av oktober. Det innebär att det automatiserade lagret även kommer stå klart inför Black Week, som infaller i november och är en annan viktig försäljningspeak för e-handelsjätten.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta vad Element Logic kan göra för dig?

Kontakta oss