FusionPort

Lansering av FusionPort™ och FusionPort Staging™

AutoStore utökade nyligen sitt utbud med två nya operatörsportar, FusionPort™ och FusionPort Staging™. Nordens ledande sportåterförsäljare, XXL, är under det senaste året ett av de första företagen i världen att testa den nya porten, genom implementering av Element Logic.

De nya portarna från AutoStore är framtagna med följande i åtanke: säkerhet, ergonomi och operatörens välbefinnande. Dessutom ökar de också den övergripande mångsidigheten med hänsyn till robotplockning, komplexare arbetsflöden, högre genomströmning samt produktivitetsfunktioner som ökar noggrannhet och effektivitet.

FusionPort, Element Logic

Säkerhet, ergonomi och operatörens välbefinnande


De nya portarna ska hjälpa logistikverksamheten att attrahera och behålla medarbetare; detta för att minska personalomsättningen samtidigt som produktiviteten ökar. FusionPort™ introducerar flera viktiga personalfördelar.

En 15° framåtlutning av porten/arbetsstationen för att minska den fysiska belastningen på medarbetaren. Det lutande arbetsområdet minskar behovet av räckvidd som krävs för att medarbetaren ska kunna plocka från baksidan av en låda – och ger bättre sikt över alla delar av lådan.

En säkerhetslucka för att täcka arbetsstationen medan lådor byts ut. Detta är en skjutdörr i plexiglasstil som öppnas när ett föremål är klart att plockas och stängs när transaktionen är klar. Andra portar har också säkerhetsfunktioner inkluderade, men luckan ger en mer omfattande säkerhetsåtgärd för att minska arbetsplatsolyckor och garantera operatörens säkerhet.

Det integrerade pick-to-light-systemet är utformat för att hjälpa operatören att välja rätt plockning, genom att en lampa lyser upp den låda som operatören ska plocka från. Pick-to-light är utformat för att förenkla operatörens arbetsflöde, sänka stressen vid porten, minska fel och förenkla utbildning. FusionPorts™ pick-to-light minimerar det kontinuerliga behovet av att titta på eller interagera med porten, vilket främjar de ergonomiska fördelarna.

Bra feedback från testerna

FusionPort installerades i ett befintligt system hos vår kund XXL och testas för batchplockning av flera orderrader under varje lådpresentation. Under testningen av FusionPort XXL uppnåddes en 50-procentig förbättring av operatörens effektivitet, med en maximal genomströmning på nära 400 lådor/timme.

– För oss på XXL har vi upplevt flera fördelar med FusionPort. Jämfört med andra portar från AutoStore är den mer ergonomisk tack vare portens höjd och att den är tiltad. Fusionporten är utan tvekan effektivare än andra portar och mer användarvänlig med de nya funktionerna. Om jag skulle ge en rekommendation till andra om vilken port de ska investera i så skulle det vara den här, säger Kai-Remi Berge, Department Leader AutoStore på XXL.

Kai-Remi Berge, Department Leader AutoStore på XXL

Produktivitet och mångsidighet

Orderkonsolidering vid AutoStore-portar är inget nytt. Det unika med FusionPort Staging™ är att den kombinerar orderkonsolidering och staging i en enda port. FusionPort Staging™ låter företag effektivisera verksamheten och sänka fastighetskostnaderna genom att minska behovet av uppställningsområde. Företag kan nu plocka från en huvudkälla och placera föremålen i en utvald låda direkt till vänster eller höger om huvudplockningslådan. Denna utvalda låda tas sedan tillbaka till AutoStore för att lagras och förberedas tills det är dags att skicka ut. Det är nu möjligt att lagra konsoliderade beställningar inom AutoStore på ett dammfritt och säkert sätt och vid behov i ett temperaturkontrollerat område för applikationer som e-grocery eller Micro Fulfilment Center.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up