Nelly.com

Nellys nya lager blir automatiserat för snabba och effektiva leveranser

Nelly Group AB (Nelly) flyttar sitt lager från Falkenberg till Borås 2021 för att samla sin verksamhet och öka samarbetet. För att förbättra effektiviteten och bli mer energieffektiva har Nelly beslutat att automatisera det nya lagret genom ett AutoStore-system, designat och levererat av Element Logic.

Automationslösningen AutoStore levereras av Element Logic. Nellys investering i automatiserings- och transportörsystemet uppgår till 84 miljoner kronor.

– Nelly är ett av Nordens starkaste modemärken för unga kvinnor. Vi bygger vidare på vår Nelly-kultur genom att samlas i Borås i moderna lokaler. Våra 1,2 miljoner kunder gör över 2,8 miljoner köp per år med stora krav på vår logistik. Nästa år tar vi logistiken till en högre nivå med ett nytt automatiserat lager som ökar effektiviteten och underlättar snabba och exakta leveranser, säger Kristina Lukes, VD för Nelly.

– Element Logic är ledande inom intralogistik och erbjuder skräddarsydda lagerlösningar som optimerar prestanda och effektivitet. Vi ser fram emot att arbeta med Nelly och utveckla deras logistik till nästa nivå, säger Thomas Karlsson, VD för Element Logic Sweden AB.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up