Neovia

Neovia Logistics (UK) investerar i Element Logics AutoStore

Neovia Logistics, 3PL-företaget som arbetar med ledande bil-, industri-, flyg- och teknikföretag har nu tecknat ett avtal med Element Logic om att installera ett AutoStore-system i Desford, Storbritannien.

 

 

AutoStore-systemet i Desford är ett viktigt projekt för båda företagen och innebär en stegändring för Neovia när det gäller att förbättra hur små föremål hanteras i deras lager. Detta är Element Logics första projekt i Storbritannien som läggs till våra 90 Autostore-lager runtom i hela Europa.

– Som ledande tjänsteleverantör är Neovia alltid fokuserad på att möta och överträffa våra kunders högpresterande standarder. Det är därför vi kontinuerligt letar efter förbättringar av våra processer som säkerställer en snabb leverans av beställningar, med 100% noggrannhet. Vi har alltid haft en mycket effektiv men manuell process. För att stödja tillväxten av våra kunder och för att förutse en krympande arbetsmarknad, behövde vi en ny strategi, förklarar Guido Van Gompel, Solutions Director, EAME.

Designat för att vara skalbart och möjligt att expandera

– Vi tittade på olika lösningar och konstaterade att AutoStore är det mest lämpliga, högpresterande och flexibla systemet. Det har inga svaga punkter och erbjuder nästan 100% upptid. Element Logic visade fördelarna med systemet och deras erfarenhet som en av de ledande europeiska AutoStore-leverantörerna ledde till att vi valde dem som vår partner för detta genomförande, tillägger Van Gompel.

Neovia investerar i en AutoStore-lösning med initialt 43 000 backar och 36 robotar. Lagret är utformat för att vara skalbart och även för att kunna utvidgas i flera faser – något som är en del av en gradvis go-live, vilket säkerställer en smidig oavbruten service för klienten. Starten är planerad till Q4 2020.

– Vi är oerhört glada över partnerskapet och att kunna leverera en AutoStore-lösning till en av de mest framstående 3PL-företagen inom fordonssektorn. Tillsammans med Neovia kommer vi utan tvekan att leverera ett lager som uppfyller de mycket höga kraven för tillgänglighet, flexibilitet och skalbarhet, säger Jeremy Clouston-Jones, VD Element Logic UK.

– Det är verkligen kul att följa våra projekt på nya spännande marknader. Något som vittnar om en stark efterfrågan och tilltro till vår produkt AutoStore, säger Thomas Karlsson
Managing Director, Element Logic Sverige.

.Om Neovia Logistics: 
Neovia är världsledande inom tredjepartslogistik och driver över 100 anläggningar i mer än 20 länder på sex kontinenter. I över 30 år har Neovia kombinerat ett OEM-tankesätt med äkta innovation för att samarbeta med och lösa komplexa logistikutmaningar för ledande företag inom fordon, industri, rymd och teknik.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du redo att ta nästa steg?

Kontakta oss för mer information!

Kontakta oss