Robotautomatiserat lager

New Wave Group automatiserar sitt lager i Dingle

Med hjälp av Element Logic har New Wave Group installerat robotsystemet AutoStore i deras dotterbolag New Wave Mode i Dingle utan att kunderna märkt något.

New Wave Group AB är ett svenskt profilföretag som är börsnoterat på Stockholmsbörsen. Man säljer produkter under ett 40-tal varumärken inom profil- och fritidskläder, skor, accessoarer och presentartiklar m.m. Företaget har försäljning i 20 länder med flera anläggningar runtom i Europa, där Element Logic har installerat automatisering genom AutoStore i ett flertal av dessa.

Robotautomatiserat lager

Optimering av befintligt lager

I april 2021 skrev New Wave Mode kontrakt med Element Logic om att automatisera deras befintliga lagerfastighet i Dingle – för att spara plats och för att öka plockkapaciteten. Affärens omfattning är 9 operatörsportar, 25 robotar och 37500 backar med den förväntade effektiviteten satt till 850 orderrader per timme. Installationen startade i augusti 2021 och Element Logic har arbetat för att säkerställa en smidig övergång med fokus på optimering av varje centimeter i den befintliga lagerbyggnaden. November 2021 gick New Wave Modes robotlager live.

Förbättrad ergonomi

En annan positiv effekt av flytten från den gamla lagerstyrningen till den nya är att arbetsmiljön förändrats till det bättre, vilket ger en bra grund för arbetshälsa och motiverade lagerarbetare.

– Element Logic har genom hela projektet varit lyhörda, flexibla och målinriktade utan att tumma på kvalitet och säkerhet. Trots rådande pandemi med stora störningar inom i stort sett alla logistikkedjor så slutfördes projektet, i stort sett, i tid tack vare Element Logics förmåga att anpassa både materialtillgång och resurser utifrån vad som behövde justeras för att nå deadline, säger Andreas Johansson, Supply Chain Manager på New Wave Group.

"– Vi har arbetat tätt ihop med New Wave Group under hela processen, vilket gav oss värdefulla insikter om hur vi på bästa sätt skulle installera AutoStore utan att påverka leveransen till slutkunden under resans gång. Nu gratulerar vi New Wave Mode till att ha lagt fundamentet till en effektivare verksamhet med bättre ergonomi"

— Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sverige
Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sverige

Fakta om projektet:

  • 37500 backar
  • 850 orderrader per timme
  • 25 robotar
  • 9 operatörsportar

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up