Vår historia

Sedan Element Logic grundades 1985 har vårt mål varit att optimera företags lagerprestanda


Kontakta oss

Optimerande sedan dag ett

Sedan Element Logic grundades 1985 har vårt mål varit att optimera företags lagerprestanda. Våra första automatiserade produkter var lagerautomater och inom ett decennium blev Element Logic marknadsledande i Norden. Nyckeln till vår framgång var densamma som den är idag; hårt arbetande medarbetare som är stolta över att förstå kundernas behov och som tror på ny teknik.

I början skrev vi vår programvara baserat på ett stoppur och en stegräknare för lagerarbetare. Även om våra metoder har utvecklats förblir kärnan i vår produkt densamma: smart automatiserad plockningsteknologi förbättrad med vår egen programvara för att förbättra lagerflödet.

Den ursprungliga AutoStore-partnern

2003 möttes uppfinnaren bakom AutoStore Ingvar Hognaland och Element Logic-grundaren Kjell Blakseth. Medan industrin skrattade åt deras ”galna robotidé” så älskade vi den. Sex månader senare byggde Element Logic världens första AutoStore-anläggning. De första åren av partnerskapet var tuffa eftersom marknaden var rädd för automatisering och folk fokuserade mest på riskerna. Även om produkten var i sin linda och inte hade den upptid den idag är känd för, var potentialen tydlig för Element Logic.

Ett tätt band utvecklades mellan Element Logic och AutoStore. Två företag som känner varandra och bryr sig om varandra. Och så småningom också växte tillsammans, när produkten var perfekt, och marknaden började mogna.

Expansion i Europa

Norden har alltid varit Element Logics hemmamarknad, men 2015 sålde vi vårt första AutoStore-projekt utanför Norden, och året efter genererades mer än 50% av våra intäkter utanför Norge. 2016 öppnade vi vårt tyska kontor, snart följde också kontor i Storbritannien och Frankrike. I land efter land hjälpte vi lager att lyckas med sina framtida behov, genom att utforma smarta lösningar med AutoStore – vilket gav en betydande effektivitet över gränserna. Längs vägen byggde vi såväl världens största AutoStore-anläggning som världens minsta.

År 2020 vann Element Logic full europeisk distributionsrätt för AutoStore och öppnade följaktligen fullskalig verksamhet i Polen och Benelux. Nu kallar vi stolt hela Europa för vår lokala marknad.

I takt med att hindren för att använda robotteknologi minskat kunde Element Logic passera en omsättning på 80 miljoner euro under 2019, vilket markerar den exponentiella tillväxt som företaget har haft sedan 2014. Och Element Logic kommer i framtiden att växa ytterligare med en kalkylerad tillväxt på 40 procent årligen.

Drivs av teknologi

Sedan vi köpte vår första dator 1985 har vi aldrig tappat tron på ny teknik. Det ligger i Element Logics DNA att vara early adopters och vi har alltid baserat vår verksamhet på teknik. Vår programvara är en av våra mest värdefulla tillgångar, eftersom den gör det möjligt för våra kunder att maximera effektiviteten i AutoStore samt öka produktiviteten i deras lager. Den utvecklas ständigt av vår FoU-avdelning.

Som AutoStore-banbrytare älskar vi robotar som gör lager bättre. Det är en av anledningarna till Element Logic samarbetade med Right Hand Robotics och lanserade en robotarm med maskininlärningsteknik. Robotarmen kan installeras på en plockstation och kan välja föremål som den aldrig sett förut. Medan den väljer lär den sig och förbättras kontinuerligt. För att citera vår testklient «Detta är framtiden för intralogistik, ingen tvekan om det».

Drivs av människor

Även om vi arbetar med otrolig teknik varje dag, värderar Element Logic människor ännu högre. Vår kultur bygger lite på hierarki och mer på att skapa en respektfull, ödmjuk och öppen miljö. Detta kännetecknar också hur vi hanterar kunderna och deras utmaningar – ingenting är för litet eller för stort.

 

Code of conduct

Kontakta oss idag

Element Logic har kontor över hela Europa. Hitta ditt lokala kontor och kontakta oss redan idag.

Våra kontor