Autostorage

Order Nordic fördubblar antalet lagerplatser i AutoStore

Order Nordic, en av Nordens ledande distributörer av hemelektronik, bygger ut sitt befintliga AutoStore med hjälp av Element Logic och fördubblar därmed sin kapacitet till 40 000 lagerplatser.

Order Nordics logistik- och lagerlösning med automationssystemet AutoStore erbjuder redan snabba och säkra leveranser. Och redan när man installerade sitt befintliga AutoStore 2018 var planen att snabbt och enkelt kunna skala upp lagerkapaciteten i linje med deras tillväxtstrategi. För att möta den tillväxt som bolaget haft under 2019 och framförallt 2020 har plockkapaciteten redan utökats med nio nya robotar och tre nya plockstationer för att bibehålla snabba och säkra leveranser till kunderna.

20 000 nya lagerplatser i AutoStore
Under hösten 2020 kommer Order Nordic utöka sitt lager med 1900 m2 samt installera 20 000 nya lagerplatser i AutoStore för att tillgodose kundernas leveranskrav både inom retail- och e-handel på den nordiska marknaden.

– Vår tillväxt har under 2020 varit över förväntan samt att vi under våren inlett ett 3PL-sammarbete med e-handelsbolaget MinFot. Detta gör att vi nu, helt enligt vår tillväxtstrategi, behöver öka vår lagerkapacitet ytterligare. Då Element Logic vid tidigare installeringar visat på stort kunnande och leveranssäkerhet föll valet även denna gång på dem som leverantör säger Magnus Jönsson, Logistikchef på Order Nordic.

Startar i augusti, klart i oktober
Även vid denna utbyggnad är det viktigt för Order Nordic att kunna skala upp kapaciteten ytterligare. Därför kommer det t.ex. förberedas för ytterligare åtta plockstationer som kan sättas i bruk på kort tid. Installationen av de nya lagerplatserna i AutoStore sattes igång i slutet av augusti och planeras vara klart i mitten av oktober.

– Vi är glada för förtroendet och att få jobba vidare med Order Nordic. Det är väldigt inspirerande att se hur snabbt Order Nordics behov av att utöka sin drift har skett. Vi ser fram emot att fortsatt hjälpa Order Nordic med att utveckla sin verksamhet, säger Marcus Rasmusson, Aftermarket Director på Element Logic Sverige.

Om Order Nordic
Order Nordic är en av de ledande distributörerna inom hemelektronik i Norden och erbjuder sina kunder ett brett sortiment som levereras till hela Norden från deras högautomatiserade lager i Helsingborg. Bra service är centralt och man arbetar aktivt för att hela tiden underlätta för sina kunder med snabba och säkra leveranser – och med en internationell kvalitetsstämpel på sitt miljöarbete.

Om Element Logic
I över 30 år har Element Logic optimerat företags lagerprestanda. Vi skapar smarta lösningar som hjälper lager att hantera kunders ökade efterfrågan på snabba leveranser. Våra robotlösningar, programvara och rådgivning hjälper företag att förbättra sina värdekedjor och att vara mer lönsamma. Vi optimerar lager i alla storlekar inom ett brett spektrum av branscher inklusive elektroniska komponenter, distributionsdelar, konsumentelektronik, 3PL, läkemedel, kläder, sportutrustning och mer. Som ursprunglig AutoStore®-partner har vi stor erfarenhet av att utforma, leverera och installera skräddarsydda lösningar som förbättrar kundernas arbetsflöde. Element Logic har mer än 150 anställda i Europa och hade 2019 en omsättning på €80 miljoner. Vårt huvudkontor ligger i Norge, med underavdelningar i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Benelux-länderna och Polen.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer?

Kontakta oss