Harald Ennen

Outnorth automatiserar sitt nya lager med AutoStore

När Outnorth flyttar sitt lager från Växjö till Göteborg passar man också på att automatisera lagret med AutoStore från Element Logic. Målet: att förbättra sin effektivitet i leveransen till kunderna.

Försäljningen av friluftsvaror har haft en överväldigande ökning under pandemiåret 2020.
För outdoorföretaget Outnorth har verksamheten vuxit så det knakat det senaste året.
En tillväxt som har lett till helt nya utrymmesbehov och därför har Outnorth valt att flytta sitt lager från Växjö till en större lokal på Hisingen i Göteborg. Det nya lagret väljer man att automatisera med systemet AutoStore – och det är första gången som Outnorth automatiserar sin lagerverksamhet.

Investerar  i AutoStore

Beslutet om att automatisera det nya lagret fattades under hösten 2020 och med tanke på hur året utvecklade sig affärsmässigt så kräver de utökade volymerna en automation av logistiken, för att Outnorth även i fortsättningen ska kunna ge sina kunder den bästa kundupplevelsen.

– Vi kände väl till AutoStore-systemet och Element Logics professionalism eftersom vi ingår i Egmont-koncernen, där exempelvis Jollyroom redan har installerat detta robotsystem. Teknikvalet var därför ganska självklart och vi ser att detta är en väldigt bra lösning när man växer kraftigt som vi gör och samtidigt vill förbättra leveransförmågan till kunderna, säger Harald Ennen, CEO på Outnorth.

Outnorths investering i AutoStore  från Element Logic består av 95 000 backar med tillhörande robotar och portar för inlagring och plock.

– Vi är glada dels för Outnorths framgångar och dels för att de väljer AutoStore som system för sin automation. Det är spännande att få hjälpa en framgångsrik e-handlare som Outnorth, som behöver investera för att ta nästa steg, säger Thomas Karlsson, VD på Element Logic Sweden AB.

 

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer?

Kontakta oss