Autostorage

PostNord investerar i AutoStore

PostNord fortsätter att satsa på tredjepartslogistiken i Ljungby. Först ett nytt lager och nu en omfattande automationsanläggning i form av en AutoStore från Element Logic.

PostNord TPL har de senaste åren satsat mycket på automatisering av lagerprocesserna, med alltifrån enkla lagerautomater till stora avancerade shuttle-system.

– Kombinationen ökad e-handel och utvecklingen av mer kostnadseffektiva och flexibla system gör automation väldigt intressant för oss som tredjepartslogistikaktör, säger Sylvia Sundell, Regionchef Småland, PostNord TPL.

I Ljungby har man sedan tidigare automatiserat delar av packprocessen för e-handelsleveranser. En packningsmaskin anpassar automatiskt storleken på emballaget till produktens storlek. På så sätt minimeras luften som transporteras till slutkonsumenten.

Adderar automation av plockprocessen
Nu adderas automation av plockprocessen genom kostnads- och tidseffektiva robotsystemet AutoStore från Element Logic. En AutoStore skapar nya möjligheter till att skapa en effektivare plockprocess. Framförallt kopplat till e-handel där det sker mycket styckplock.

– Detta blir den allra första AutoStore-anläggningen inom PostNord TPL. Det känns roligt att kunna erbjuda befintliga och nya kunder än mer konkurrenskraftiga logistiklösningar, säger Karl Kallin, Logistikutvecklingschef, Region Småland, PostNord TPL.

Installationen sker i tätt samarbete med Element Logic och kommer att påbörjas januari 2022 med planerad driftsättning satt till mars 2022.

– Vi är glada över att kunna erbjuda PostNord såväl plockeffektivitet som förbättrad slutkundsupplevelse. Den satsning som PostNord gör sätter kunden i centrum, eftersom automatiserade lager bidrar starkt till att beställningar levereras och kommer fram i tid, säger Thomas Karlsson, Managing Director på Element Logic Sverige.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta vad Element Logic kan göra för dig?

Kontakta oss