PostNord investerar i AutoStore

PostNord fortsätter att satsa på tredjepartslogistiken i Ljungby. Först ett nytt lager och nu en omfattande automationsanläggning i form av en AutoStore från Element Logic.

PostNord TPL har de senaste åren satsat mycket på automatisering av lagerprocesserna, med alltifrån enkla lagerautomater till stora avancerade shuttle-system.

– Kombinationen ökad e-handel och utvecklingen av mer kostnadseffektiva och flexibla system gör automation väldigt intressant för oss som tredjepartslogistikaktör, säger Sylvia Sundell, Regionchef Småland, PostNord TPL.

I Ljungby har man sedan tidigare automatiserat delar av packprocessen för e-handelsleveranser. En packningsmaskin anpassar automatiskt storleken på emballaget till produktens storlek. På så sätt minimeras luften som transporteras till slutkonsumenten.

Adderar automation av plockprocessen
Nu adderas automation av plockprocessen genom kostnads- och tidseffektiva robotsystemet AutoStore från Element Logic. En AutoStore skapar nya möjligheter till att skapa en effektivare plockprocess. Framförallt kopplat till e-handel där det sker mycket styckplock.

– Detta blir den allra första AutoStore-anläggningen inom PostNord TPL. Det känns roligt att kunna erbjuda befintliga och nya kunder än mer konkurrenskraftiga logistiklösningar, säger Karl Kallin, Logistikutvecklingschef, Region Småland, PostNord TPL.

Installationen sker i tätt samarbete med Element Logic och kommer att påbörjas januari 2022 med planerad driftsättning satt till mars 2022.

– Vi är glada över att kunna erbjuda PostNord såväl plockeffektivitet som förbättrad slutkundsupplevelse. Den satsning som PostNord gör sätter kunden i centrum, eftersom automatiserade lager bidrar starkt till att beställningar levereras och kommer fram i tid, säger Thomas Karlsson, Managing Director på Element Logic Sverige.

Vill du veta vad Element Logic kan göra för dig?

Kontakta oss