peterhans

Element Logic bakom Danmarks största robotlager

Proshop skriver nu in sig i rekordböckerna när webbshoppen öppnar sitt helt nya lager i november 2020. Med 70 AutoStore-robotar levererade av Element Logic och ett område på 16 300 m2 blir lagret Danmarks största i sitt slag.

När Proshop i framtiden hanterar beställningar på över 200 000 olika produkter i sin webbshop, kommer de anställda ha ännu fler robotkollegor som hjälper till att plocka varor.

Robotlagret bemannas av 70 avancerade AutoStore-robotar, som den europeiska AutoStore-specialisten Element Logic har designat, levererat och installerat. Element Logic har tillhandahållit Proshops nuvarande robotlager, som varit i drift sedan sommaren 2018.

Utrymme för upp till 300 robotar

Det nya lagret expanderar antalet backar från vilka robotarna “plockar” föremål och förbereder dem för transport, från 42 000 till inte mindre än 100 000 boxar. Och även om det initialt bara installeras 70 robotar på de 16 300 kvm stora lagret, finns det utrymme att utöka kapaciteten med upp till 300 robotar när behovet uppstår.

– Proshop ville automatisera en ännu större del av sitt lager och utöka kapaciteten avsevärt, så att de har en bra grund för att växa sin verksamhet. Och det måste sägas att de nu har möjligheter genom sitt nya robotlager, säger VD för Element Logic Danmark, Nikolaj Bjørn Eriksen.

Återvänder till Element Logic

Detta är inte första gången som Element Logic står bakom Proshops robotlager. År 2018 utvecklade de Proshops befintliga lager till deras första robotlager med 40 AutoStore-robotar – vilket hjälpte till att öka översta raden med 30% och samtidigt fördubbla slutresultatet efter bara ett enda år.

Proshop tvekade därför inte att återigen anlita Element Logic för att leverera det automatiska innehållet till det nya lagret.

– Samarbetet med Element Logic har varit väldigt bra och vi ser fram emot att fortsätta och utöka samarbetet ytterligare. Vi ser helt klart AutoStore av Element Logic som en viktig del av vårt företags resa in i framtiden, säger Proshop VD Ivan Jæger Christiansen.

Proshops nya lager förväntas vara klart 1 november 2020, så att de är redo för e-handelns största försäljningsdag; Black friday.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du redo att ta nästa steg?

Kontakta oss