Autorstore

Så blev vi ett ledande företag inom teknik och intralogistik

Element Logic grundades 1985 med ett tydligt mål – att optimera företags lagerprestanda. Sen dess har vi ständigt baserat vår verksamhet på ny teknik, från att vi köpte vår första dator till att vi blev världens första partner till AutoStore.

Vår resa började för 35 år sedan när Element Logic grundades. De första automatiserade produkterna vi tillverkade var lagerautomater och inom tio år var vi marknadsledande i Norden. Idag designar, implementerar och levererar vi ett brett utbud av automatiserade och statiska lagerlösningar för företag i olika storlekar och från olika branscher i Europa.

Världens första AutoStore-partner

Året var 2003 när AutoStores uppfinnare Ingvar Hognaland och Element Logics grundare Kjell Blakseth möttes. Det fanns många skeptiker i industrin som bara skrattade åt deras “galna robotidé” men vi såg den otroligt stora potentialen. Bara sex månader senare byggde vi världens första AutoStore-anläggning. Efter ett par tuffa år på en ny marknad kunde vi så småningom börja växa när vår produkt utvecklats och marknaden mognat.

AutoStores uppfinnare Ingvar Hognaland och Element Logics grundare Kjell Blakseth

Vi expanderar till Europa

Sen fortsatte vår tillväxtresa i kraftig takt och 2015 sålde vi vårt första AutoStore-projekt utanför Norden. Året efter genererades mer än 50 procent av våra intäkter utanför Norge. Efter att ha öppnat kontor i bl.a. Tyskland, Storbritannien och Frankrike kunde vi stolt konstatera att även Europa blivit vår lokala marknad.

Element Logic har idag mer än 150 anställda i Europa och hade 2020 en omsättning på 100 miljoner euro. I framtiden väntar en kalkylerad tillväxt på ytterligare 40 procent per år.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om AutoStore?

Kontakta oss