autostore

Scandinavian Cosmetics effektiviserar och automatiserar logistikprocessen tillsammans med Element Logic.

Scandinavian Cosmetics, Skandinaviens ledande distributör inom skönhetsprodukter väljer nu att samla och automatisera sin lagerverksamhet till ett nytt lager i Malmö, dit Element Logic kommer leverera AutoStore.

Som Skandinaviens ledande distributör inom make-up, doft, hudvård och hårvård representerar Scandinavian Cosmetics mer än 60 internationellt ledande varumärken.
Idag driver företaget ett flertal manuella lager i Sverige och Norge och har nu beslutat att samla hela sin verksamhet i ett nytt lager med AutoStore i Malmö.

Möjligt att skala upp i framtiden
Bakgrunden till varför Scandinavian Cosmetics valt att slå ihop sina lager handlar om att modernisera och automatisera logistikprocessen för att ännu bättre kunna tillgodose sina kunders behov.

– Vi har tydliga tillväxtambitioner där vi genom investeringen i AutoStore skapar optimala förutsättningar för att snabbt och enkelt kunna skala upp vår lagerkapacitet. Samtidigt är vi stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en ny, modern och attraktiv arbetsplats, säger Joakim Johnsson, Group CEO på Scandinavian Cosmetics.

 

Joakim Johnsson, Group CEO Scandinavian Cosmetics

 

Fokus på dynamisk prestanda
Det nya lagret är på 6 000 m2 och innehåller en AutoStore med kapacitet på 30 000 lådor. För att möta Scandinavian Cosmetics behov på ca 900 orderrader i timmen, kommer 35 robotar arbeta med att förse AutoStore-lagrets arbetsstationer med lådor för plock och pack. AutoStore planeras vara i drift under våren 2021.

– Projektet tillsammans med Scandinavian Cosmetics har varit väldigt spännande, med stort fokus på effektivitet och skalbarhet. Vi är glada och stolta över förtroendet och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete tillsammans med Scandinavian, säger Thomas Karlsson, MD på Element Logic Sverige.

Thomas Karlsson, MD Element Logic Sverige

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta vad Element Logic kan göra för dig?

Kontakta oss