NAKD varuhus

Det svenska e-handelsmärket NA-KD investerar i AutoStore från Element Logic

Det snabbväxande e-handelsmärket NA-KD har tecknat ett avtal med Element Logic om att installera ett AutoStore-system i deras nya och automatiserade nordiska lager.

AutoStore-systemet inkluderar transportband och automatisk sortering, och kommer på lång sikt att skapa hundratals jobb.

”Logent och Element Logic spelar i toppdivisionen inom logistik och lagerautomation och är perfekta partners för oss. Det här är ett av de mest spännande logistikprojekten i Nordeuropa under 2020. Med det automatiserade lagret kommer vi att kunna fortsätta vår starka försäljningstillväxt och förbättra ledtiderna för våra nordiska kunder”, säger Oscar von Konow, verkställande direktör på NA-KD.

NA-KD investerar i en AutoStore-lösning som initialt ska ha över 100 000 förvaringslådor och 100 robotar. Lagret ska vara anpassat för att leverera över 1000 order/timme och dessutom vara förberett för att kunna utvidgas flera gånger om. Det här AutoStore-systemet kommer bli ett av de största i Europa och verksamheten är planerad att dra igång under Q3 2020.

”Vi är oerhört glada över det här partnerskapet och över att leverera en AutoStore-lösning till en av de mest framstående och innovativa aktörerna på den globala modemarknaden. Tillsammans med NA-KD och Logent kommer vi tveklöst att leverera ett lager som uppfyller de mycket höga kraven på tillgänglighet, flexibilitet och skalbarhet”, säger Thomas Karlsson, VD på Element Logic Sweden.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om hur du kan öka lagrets prestanda?

Kontakta oss för mer information