Autostorage

Swedol utökar sin logistikkapacitet i Örebro

Swedol, som levererar arbetskläder, verktyg och personligt skydd till små och medelstora företag, utökar nu sin logistikkapacitet i sitt AutoStore-lager i Örebro. Utökningen av logistiklösningen levereras av Element Logic.

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Med kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt. Man har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima.

Swedols logistikfunktion består idag av tre logistikcenter, belägna i Örebro, Hisings Backa och Skedsmokorset i Norge. Utbyggnaden möjliggör att under Q1 2021 att flytta in Hisings Backa-lagret i Örebro. Syftet med samordningen av den svenska logistikfunktionen är att effektivisera varuflödet, sänka kostnaderna och öka servicenivån till kunderna.

– Genom utbyggnaden av vår AutoStore kan vi öka automationsgraden i vår verksamhet vilket effektiviserar det dagliga arbetet och höjer både vår leverans- och vår lagerkapacitet. Element Logic var ett naturlig val med tanke på deras kompetens och det arbete de tidigare gjort med installationen av AutoStore i vår verksamhet, säger Pontus Glasberg, CLO/Logistikchef, Swedol.

Möjliggör en fortsatt tillväxt och utökning av AutoStore

För att klara av sammanslagningen av de båda lagren utökar Swedol den helautomatiserade logistiklösningen AutoStore från Element Logic, som implementerades hösten 2012 med tillbyggnader 2015 och 2019. Tillökningen i AutoStore består av 18 700 lådor, 16 robotar, 7 portar, 800m2 mezzanin och plocktunnel med 11 silos.

– Vi är glada över att ha fått fortsatt förtroende från Swedol och tillsammans kommer vi att säkerställa sammanslagningens effektivitet och leverans. Tillbyggnaden är dessutom optimerad för att möjliggöra en fortsatt tillväxt och utökning av AutoStore, som kan växa med Swedol i framtiden, säger Bengt Nilsson, Account Manager, Element Logic Sverige.

Bengt Nilsson, Account Manager, Element Logic Sverige.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer?

Kontakta oss