thansen satsar på världens första AutoStore-hämtautomat i ny butik

thansens nya butik i Köpenhamn är världens första butikslösning med en AutoStore-hämtautomat, vilket möjliggör automatisk leverans av varor till kunderna. Systemet levereras av Element Logic.

thansen grundades 1991 i Danmark och levererar reservdelar och utrustning till bilar och andra fordon, samt campingutrustning och annan fritidsutrustning till kunder i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland.

Kunderna kan se fram emot att beställa en produkt online och hämta den direkt i butiken nästan omedelbart – och det när som helst på dygnet. Snart kommer samma möjlighet även att finnas i andra thansen-butiker.

“Med butiken belägen strax utanför Köpenhamn tar vi det första, men långt ifrån det sista steget mot den ultimata kundupplevelsen, där du som kund kan köpa och hämta dina varor när som helst på dygnet. Inga köer, inga fasta öppettider. Det är framtiden och vi som kedja startar framtiden nu,” säger thansens grundare och VD, Bent Jensen, om butiken som officiellt invigdes den 2 februari 2024.

"Med butiken belägen strax utanför Köpenhamn tar vi det första, men långt ifrån det sista steget mot den ultimata kundupplevelsen, där du som kund kan köpa och hämta dina varor när som helst på dygnet. Inga köer, inga fasta öppettider. Det är framtiden och vi som kedja startar framtiden nu."

— Bent Jensen, grundare och vd på thansen

“Vi börjar i Rødovre. Men planen är att implementera liknande system i tio av våra butiker under 2024,” tillägger han.

Konsumenter flyttar gränserna

Den AutoStore-lösning som implementerats av Element Logic i thansens nya butik består av 14 robotar och mer än 18 000 lådor. Trots det blygsamma lagret innehåller det mer än 32 000 av thansens 200 000 artiklar, eftersom lagret möjliggör mycket effektivare användning av lagringsutrymmet. Detta innebär att kunderna får tillgång till ett mycket bredare sortiment direkt i butiken, eftersom varorna inte behöver beställas från ett centrallager först.

Element Logic har tidigare levererat Danmarks största automatiserade lager, med 100 robotar till thansens centrallager i Middelfart.

“Med systemet i Rødovre tar thansen robotarna direkt ut i den enskilda butiken, vilket är något av ett paradigmskifte. Konsumenterna flyttar ständigt gränserna för leveranstider och graden av flexibilitet, och som företag kan man inte möta dessa krav utan att tänka i termer av smarta, automatiska lösningar,” säger Nikolaj Bjørn Eriksen, vd på Element Logic Danmark.

"Med systemet i Rødovre tar thansen robotarna direkt ut i den enskilda butiken, vilket är något av ett paradigmskifte. Konsumenterna flyttar ständigt gränserna för leveranstider och graden av flexibilitet, och som företag kan man inte möta dessa krav utan att tänka i termer av smarta, automatiska lösningar"

— Nikolaj Bjørn Eriksen, vd på Element Logic Danmark

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du också intresserad av lager- och butiksautomation?

Kontakta oss idag så hjälper vi dig till rätt lösning