autostore

Black Line från AutoStore: Nästa steg i lagerautomation

Black Line gör gemensam sak med Red Line och adderar ytterligare värde till det redan prisbelönta AutoStore-systemet. Med nya funktioner och avancerad teknik kan Black Line-systemet arbeta solitärt eller kombineras med befintliga Red Line-robotar.

AutoStore Automated Storage and Retrieval System (AS/RS), som är marknadens snabbast växande lösning för robotlager, lanserar nu en ny linje med högre kapacitet och toppfart.

– Black Line är en ny grupp av moduler som utvecklats som en förlängning av AutoStores befintliga Red Line-system. Med flera tekniska förbättringar är Black Line gjort för högt ställda krav inom automatiserade lager, både vad gäller lagringskapacitet och hanteringseffektivitet, säger Håvard Hallås, Chief Sales Officer på Element Logic.

Black Line-systemet inkluderar den nya B1-roboten, högre förvaringslådor, den nya arbetsstationen RelayPort och andra saker.

Det här är B1-roboten

I en bransch där utrymme är allt, har Black Lines slimmade och lättare B1-robot en elegant konstruktion – en så kallad ”cavity design” – som sparar utrymme. Dessutom är B1-roboten designad för att hantera högre förvaringslådor (425 mm) som rymmer större produkter och där högre föremål kan staplas på ett effektivare sätt.

– Det som är så bra med B1 är att den aldrig står stilla, inte ens för laddning. Smart batterihantering – som BattPack-utmatningsbrickan – gör det möjligt för roboten att alltid ha ett laddat batteri, säger Hallås.

Förutom den nya B1-roboten innehåller Black Line en ny arbetsstation kallad ”RelayPort”. RelayPort minskar tiden det tar att få fram lådan till operatören och förbättrar flödet av lådor, vilket i sin tur minskar den tid då operatören står sysslolös.

autostore
AutoStore Black Line

Kan sömlöst kombineras med Red Line

Black Line kan användas som ett fristående system eller i kombination med Red Line-moduler.

– För Red Line-kunderna innebär det att de också kan dra nytta av utvecklingen av Black Line-modulerna eftersom det är möjligt att kombinera moduler från Red Line och Black Line. Red Line kommer även fortsättningsvis att existera och vidareutvecklas, och i de flesta fall kommer det alltjämt vara den bästa lösningen för många av våra kunder, säger Hallås, och fortsätter:

– Vi har haft ett nära samarbete med AutoStore sen 2004 och är mycket glada över produktutvecklingen. Hur vi utvecklar vår mjukvara, genomför projekt och introducerar nöjda kunder till marknaden baserat helt på den kompetens och erfarenhet vi har samlat på oss sen 2004.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om AutoStore?

Efter att ha levererat både den minsta och den största AutoStore-lösningen i världen har vi goda kunskaper om hur vi kan skräddarsy en lösning som passar just dina behov.

Läs mer här