The new AutoStore Relay Port system

Först i världen med att installera AutoStore RelayPort

Nordens ledande återförsäljare av sportkläder XXL ökade sin effektivitet med 50% genom att installera den nya arbetsstationen AutoStore RelayPort

«För de som behöver ännu högre kapacitet är nya RelayPort verkligen ett bra alternativ till populära CarouselPort. Genom att hela tiden köa upp förvaringslådor kan operatören omedelbart ta sig an en ny låda klar efter att ha gjort klart den tidigare uppgiften» säger Arnold Hjelm Nielsen, Key Account Manager på Element Logic i Norge.

XXL – Nordens ledande sportkedja – blev det första företaget i världen som började använda  AutoStore RelayPort.

«Hastigheten på hanteringen ökar snabbt eftersom väntetiderna reduceras till ett minimum. Vi är glada över att se hur bra den här nya arbetsstationen fungerar i praktiken», säger Hjelm Nielsen.

Arnold Hjelm Nielsen, KAM at Element Logic Norway in front of map
MYCKET NÖJD: Arnold Hjelm Nielsen från Element Logic är glad över att se hur väl den nya RelayPort från AutoStore implementerats på XXL:s lager.

 

«Vi är mycket nöjda med RelayPort. Genom att dagligen använda den har vi ökat medarbetarnas produktivitet, vilket i sin tur har lett till lägre personalkostnader» lägger Geir Nielsen till, logistikchef på XXL.

Upp till 650 lådor i timmen

Den nya RelayPort består av en ergonomisk arbetsstation med 2-6 buffer modules som hela tiden för fram lådor till operatören. Med alla buffer modules och Black Line-robotar kan den hantera upp till 650 lådor i timmen. Både AutoStores Red Line-robotar och Black Line-robotar är kompatibla med arbetsstationen, och därför kan den användas i alla AutoStore-installationer.

«Under dagar med höga volymer och många deadlines har RelayPort verkligen bevisat sin höga kapacitet genom att öka vår kapacitet ännu mer. Under en sån dag kan varje anställd lätt fördubbla sin hastighet jämfört med dagar då de jobbar vid andra slags plockstationer», förklarar Kai-Remi Berge, Manager på XXL.

infographic showing AutoStore bin capacity in regard to different AutoStore ports

 

Element Logics eftermarknadsteam följer regelbundet upp alla kunder och var snabba med att föreslå att XXL skulle ommontera sitt AutoStore-system med nya RelayPort så fort det blev tillgängligt. Det tog ungefär en vecka för dem att montera och ställa in arbetsstationen som inkluderade en Touch module och tre Tab modules.

Nästan 100% drifttid

XXL:s lager på 32 000 m2 i Norge måste hela tiden vara igång och hålla effektiviteten uppe för att säkerställa att ordrar levereras i tid. Detsamma gäller för det 60 000 m2 stora omni logistics center i Sverige som servar hela EU.

«Vi har varit mycket nöjda med stabiliteten. Under de senaste månaderna med RelayPort har drifttiden varit uppe i så gott som 100 % och vi är bättre förberedda för framtiden», avslutar Berge från XXL.

 

Fakta och siffror

  • Nästan 100% drifttid
  • 3200 ordrar per dag och operatör
  • 450 picks (batch picking) per timme med tre moduler och R5-robotar.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om fördelarna med att byta till RelayPort?

Kontakta oss!