AutoStore lanserar nya robotarna R5 Pro och R5+ Pro

Nu lanserar AutoStore sitt senaste tillskott till R5-serien, robotarna R5 Pro och R5+Pro. De nya funktionerna kommer att förbättra storskaliga operationer genom att frigöra utrymme för fler produkter i lagret, öka produktiviteten och minska kostnaderna.

"Den redan framgångsrika, beprövade och effektiva R5 Robot-serien får en stor förbättring. Ny batteri- och laddningsteknik ger oss mer produktivitet per robot, vilket leder till färre laddningsstationer och minskar den tid som behövs för att ladda robotarna. Med dessa uppgraderingar kommer våra kunder att få ett ännu effektivare system."

— Lasse Vik, produktchef för AutoStore på Element Logic

Huvudfunktioner

  • Snabbladdning: Den största uppgraderingen är litiumtitanoxid (LTO)-batterierna. Dessa nya batterier erbjuder snabbladdningskapacitet. Med en laddningstid på sju minuter kan robotarna arbeta i 180 minuter. Denna minskning av den nödvändiga laddningstiden ökar tillgängligheten hos enskilda robotar.
  • Förbättrad produktivitet: Implementering av R5 Pro i stora AutoStore-system möjliggör en märkbar minskning av antalet robotar som behövs på samma galler med upp till 15%, jämfört med användningen av R5 Robot. Detta leder till effektivare rutter och en förbättrad systemeffektivitet.
  • Optimering av utrymme: Användningen av LTO-batterier i den nya R5 Pro resulterar i färre laddare som krävs, vilket ökar lagringsvolymen i gallret.
  • Energioptimering: Även om AutoStore-robotar konsumerar en låg mängd energi, minskar R5 Pro-robotarna, med sin snabbladdning och mindre vikt, energiförbrukningen per robot. Under de hektiska timmarna när toppenergin är som högst, minskar R5 Pro denna energikonsumtion drastiskt med färre laddare och effektivare batterier.

    De nya robotarna R5 Pro och R5+ Pro finns i två storlekar. Till vänster är R5+ Pro designad för att passa 425-mm lådan, den största tillgängliga lådan.

Boozt har testat den nya R5 Pro-roboten

Boozt, Nordens största onlinevaruhus, som också har det största AutoStore-systemet i världen, har testat den nya R5 Pro-roboten i sin grid. Även om det är för tidigt att förutsäga effekten av de nya robotarna, kan vi redan se att den nya R5 Pro har förflyttat sig 50% längre jämfört med deras andra R5-robotar.

Tobias Sjölin, CTO för Fulfillment och logistik på Boozt, delar sina tankar om det senaste tillskottet i R5-serien:
– Som ett ledande e-handelsföretag letar vi alltid efter nya sätt att optimera lagerverksamheten. Vi är entusiastiska över R5 Pro, det senaste tillskottet i R5-serien, som kommer att medföra konkreta fördelar för kunder med stora AutoStore-system som kräver hög hastighet.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vill du veta mer om nya R5 Pro-roboten?

Kontakta oss