Utökar världens största AutoStore inför Black Friday – Boozt har nu över 1 000 lagerrobotar

Först installerade e-handelsbolaget Boozt lagerautomatisering genom AutoStore-systemet från Element Logic, sen utökade man förra året och nu gör man en ny stor utökning för att möta den ökade efterfrågan, och för att kunna bredda utbudet till sina kunder.

E-handelsföretaget Boozt, med huvudkontor i Malmö, har haft en oerhörd tillväxtresa de senaste åren och är idag Nordens största varuhus online. Även om man främst koncentrerar sig på kunder i de nordiska länderna, så levererar företaget sammantaget ca 400 000 produkter i månaden inom mode och livsstil, till 24 europeiska länder. Med andra ord, en enorm uppgift – vilken skulle vara nästan omöjlig utan ett automatiserat orderhanteringssystem som fungerar 24/7, även i totalt mörker.

Lagerautomation från Element Logic sedan 2017

Som lagerautomation har Boozt robotsystemet AutoStore från Element Logic. Eftersom systemet är mycket skalbart har man sedan den första installationen 2017 haft möjlighet att skala upp såväl antalet robotar som lådor och portar, efter behov. Något som blivit extra avgörande under Black Friday, då Boozt når en väldig försäljningspeak.

AutoStore, Element Logic

Stor AutoStore-ökning inför årets Black Friday

2017 byggde Boozt sitt toppmoderna AutoStore-lager med hjälp av Element Logic. Sedan dess har företaget genomfört fyra systemutbyggnader för att hålla jämna steg med marknadens krav. Inför Black Friday 2022 har man utökat sin redan världsunika AutoStore med ytterligare 252 robotar, 294 000 lådor och 56 portar.

Därmed innehar Boozt fortsatt världens största AutoStore-installation med totalt över 1 000 robotar, 300 portar och hela 1,2 miljoner lådor!

– Vi är glada över att ta vårt engagemang för automation och utveckling till nästa nivå i samarbete med Element Logic och AutoStore, säger Sven Thiessen, Chief Supply Chain Officer på Boozt.

– Boozt och Element Logic har ett tätt samarbete och för kontinuerligt diskussioner om nya anpassningar till marknaden, vilket gör att Boozt kan ligga steget före tillväxtkurvan. Som vanligt vid expansioner har en viktig del varit att hålla installationen störningsfri för den dagliga driften, så att Boozt kan ha så gott som full drift under hela utökningsprocessen – och därmed hålla sina kundlöften, säger Marcus Rasmusson Aftermarket Director på Element Logic Sweden.

Fakta om Boozts AutoStore:

• 1 243 robotar
• 1 245 000 lådor
• 301 portar
• AutoStore Router software (lanserades 2020)

Fördelar med AutoStore

• Robotarna arbetar 24/7, så det finns ingen downtime i lagret.
• Stor förbättring av arbetsflöde, kundnöjdhet och leveranstider.
• Systemet kan byggas ut vid behov utan att stänga ner verksamheten.
• Boozt upplever en drifttid på 99,7 %.

Vill du veta mer om hur AutoStore kan skapa tillväxt för dig?

Kontakta oss