Boozt utökar sin automation stort inför Black Friday – blir världens största AutoStore-installation

Först installerade e-handelsbolaget Boozt lagerautomatisering genom AutoStore-systemet från Element Logic, sen utökade man förra året och nu gör man en ny stor utökning för att möta den ökade efterfrågan, och för att kunna bredda utbudet till sina kunder.

När folk har varit hemma mer under corona har e-handeln ökat generellt och Boozt är inget undantag, snarare tvärtom. E-handelsföretaget med huvudkontor i Malmö har haft en oerhörd tillväxtresa det senaste året. Det är vanligt att företag fortsätter bygga ut sin AutoStore eftersom systemet kommer med en hög skalbarhetsfaktor. Förändrade köpmönster gör att Boozt nu behöver rusta än mer för kommande peakar – särskilt inför Black Friday och jul.

Boozt blir åter världens största AutoStore-lager

Den nya utökningen av systemet innefattar hela 180 robotar, 210 000 lådor, 43 portar för plock och inleveransflöde. Med den här installationen blir Boozt återigen världens största AutoStore-installation.
Den totala lösningen innefattar då imponerande 673 robotar, 719 000 lådor och 205 portar.

Installationen blir i vanlig ordning störningsfri för den dagliga driften, där Boozt kan ha full drift under hela utökningsprocessen – och därmed hålla sina kundlöften.

Boozt

– För att alltid ligga steget före och kunna säkra en fortsatt stark tillväxt och en fortsatt god kundupplevelse, även under tillväxtpeakar, så för Boozt och Element Logic ständiga diskussioner om utbyggnader av AutoStore. Med vår tillväxt och vårt kundlöfte om leverans inom 1-2 dagar, är det oerhört fördelaktigt för oss att processen är både snabb, och kan skalas upp under pågående drift säger Jimmy Duholm, Warehouse Director på Boozt.

– Boozt gör det väldigt bra och det är spännande och glädjande att se hur de växer och anpassar sig. Tillsammans har vi ett tätt samarbete med en öppen dialog, där vi planerar långsiktigt för att kunna göra rätt utökningar i rätt läge, säger Marcus Rasmusson Aftermarket Director på Element Logic Sweden.

Vill du verta mer om AutoStore?

Kontakta oss