Robotlösningar

Den smarta robotarmen som optimerar ditt lager

Ta ditt system till nästa nivå med eOperator – robotarmen från Element Logic som drivs av maskininlärning och ytterligare förbättrar prestandan i ditt lager. Robotlösningen som effektiviserar plock och pack, fungerar utmärkt tillsammans med det automatiserade lagersystemet AutoStore och ses som framtiden inom logistik.

Automatiseringsföretaget Element Logic är pionjärer inom att framgångsrikt integrera robotteknik för lagerplockning med det automatiserade systemet AutoStore. Den nya robotarmen eOperator möjliggör hantering av varor som lagras i AutoStore genom att kombinera den prisbelönta RightPick-plockteknologin från RightHand Robotics med programvara från Element Logic.

"eOperator är en ny produkt som tillsammans med våra andra produkter möjliggör en helt automatiserad plockprocess från det att en order kommer in till att den är packad och klar att sändas. Det är en uppgradering av automatiseringen som ökar orderkapaciteten, godshanteringen och leveranshastigheten. Vilket i förlängningen leder till sparad tid och ökad vinst"

— Henrik Berglund, Product manager på Element Logic

eOperator kan integreras med såväl AutoStore och eManager som andra programvaror för lagerhantering. Genom att eliminera mänskliga fel får kunden precis det de beställde, varje gång. Robotarmen är utformad för att fungera tillsammans med människor genom ett intuitivt användargränssnitt med en operativ instrumentpanel och en serviceportal. Användaren har även tillgång till statistisk rapportering i realtid.

"Antalet mänskliga beröringspunkter minskar dramatiskt med eOperator. Det betyder inte bara att flödet från lager till kund blir effektivare. Det innebär också att de anställda slipper tunga monotona uppgifter och kan arbeta smartare. Deras arbetsdag blir mer ergonomisk och deras tekniska ansvarsnivå högre"

— Henrik Berglund, Product manager på Element Logic

Skalbarhet i fokus
eOperator ger Element Logic ett nytt starkt verktyg i skalbarhetsverktygslådan. Apotea var först ut i Sverige och de kommer troligen följas av många kunder som ser eOperator som nästa naturliga utveckling i deras automatiserade lager.

– Precis som att man enkelt kan höja kapaciteten med fler robotar i AutoStore, så kan man även öka lönsamheten genom att, vid behov, investera i vår automatiserade robotplockare. Har du en hög ordervolym med bra produkter i rätt dimensioner så erbjuder eOperator en perfekt utnyttjandegrad och vi har den under konstant utveckling för att hela tiden flytta fram gränserna för lageroptimering. Något vi tror är intressant för våra innovativa kunder som vill vara med tidigt i utvecklingen, menar Henrik Berglund.

Se filmen

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Är du intresserad av att ta ditt lager till nästa automatiseringsnivå?

Läs mer