Rohlik Group snabbar upp leveransen genom lagerautomation

Rohlik Group, som är en ledande aktör inom europeisk eGrocery, accelererar och omdefinierar sin leveransförmåga, genom att automatisera sitt ASRS System i München, Tyskland, med en AutoStore-lösning levererad av Element Logic. Rohlik kommer framöver att installera ASRS med hjälp av Element Logic i sina fulfillment center runt om i Europa, vilket kommer att öka plockeffektiviteten och kapacitetsutnyttjandet.

2021 lanserade Rohlik Group sina tjänster i München, Tyskland under varumärket Knuspr, en livsmedelsbutik online, som levererar kvalitetsmat direkt till kundernas hem inom tre timmar. I hjärtat av hela sortimentet finns färska regionala produkter som frukt och grönsaker, kött, fisk, mejeri- och bageriprodukter, som tillsammans utgör mer än 30 % av sortimentet.

Automatisering för ökad tillväxt
För att bättre klara tillväxt och skalbarhet har Rohlik Group valt att öka sin effektivitet och automatisera sin 7 500 kvadratmeter stora fulfillment center i München, med en AutoStore-lösning. Anläggningen skickar i genomsnitt ut cirka 60 000 order per månad och AutoStores-systemet ska enligt beräkningarna ge en tredubblad ökning av plockningsproduktiviteten plockeffektivitet samt 30 % mer lagringsutrymme.

– När Knuspr sökte förbättrad orderkapacitet, godshantering och leveranstid var det naturligt att välja AutoStore. Den tyska livsmedelskedjan är en imponerande och banbrytande teknikledare inom tysk e-handel och nu kommer man att få en ännu snabbare och mer korrekt orderleverans, säger Thomas Karlsson VP Rest of EUR på Element Logic.

AutoStore-installationen inkluderar 28 000 lådor, 96 AutoStore R5-robotar och 12 karusellportar. Lösningen är designad för en kapacitet på 2 500 orderrader per timme och kommer att utrustas med 2 portar för inkommande gods och 10 plockstationer, där godsflödet säkerställs av ett anslutande transportörsystem med en längd på 200 meter.

Med målet att bli Europas största e-handel för livsmedel
Rohlik Group gör en enorm uppgradering av sitt fulfillment center, som en del i sin målsättning att bli Europas största e-leveranstjänst livsmedel. Den första automatiserade lösningen i München, kommer att följas av en gradvis utrullning på alla befintliga och nya europeiska marknader. I den första fasen investerar man ca 45 miljoner euro i automatisering och sen kommer man de närmaste åren även automatisera ytterligare 10 fullfillment center.

Element Logics installation i siffror:

  • 7 500 m2 lagerstorlek
  • 28 000 lådor
  • 96 AutoStore R5-robotar
  • 10 karusellportar (med plats för 12)
  • 2 500 orderrader/timme
  • 3 gånger högre orderplockningshastighet
  • 12 plockstationer
  • 200 meter transportörsystem

Är du intresserad av lagerautomation för din logistikfastighet?

Kontakta oss idag