Craft ökar produktiviteten på befintlig lageryta – med AutoStore från Element Logic

Craft, som är en del av New Wave Group, har i fyra årtionden varit en del av den professionella idrottsvärlden genom optimalt funktionella träningskläder. Klädföretaget arbetar aktivt med att skapa en hållbar produktionskedja från design till leverans. Dels genom att skapa hållbara plagg som behåller sin funktion i alla väder. Och dels genom en minskad miljöpåverkan i starten av produkternas livscykel. Där kommer Crafts installation av det automatiserade lagersystemet AutoStore från Element Logic att göra stor skillnad.

Craft AutoStore, Element Logic

Kompaktare lagring i befintliga lokaler

I sina befintliga lokaler i Ulricehamn går man nu från sitt tidigare stora manuella pallställslager till en helautomatiserad och mer kompakt lagring, som ger effektivare plock och inlagringsprocess. Installationen av AutoStore är relativt stor med en kapacitet på 50 000 lådor, 30 robotar och 8 portar. Därutöver installeras ett conveyorsystem som kopplas ihop med ett system för automatisk förslutning, anpassning av höjd, etikettering och sortering av färdigplockade order. Samt en take-away bana för tomemballage vid inleverans-portarna.

Automationen med AutoStore från Element Logic

Lagersystem, Element Logic

Hög leveranssäkerhet och skalbart för framtiden

Automationen med AutoStore från Element Logic möjliggör en process med minimerat antal plockfel, hög leveranssäkerhet och med en betydligt högre effektivitet i orderrader per timme. Dessutom kan systemet skalas upp med fyra plockportar och ytterligare 10 000 lådor, utan fysisk påbyggnad.

– Satsningen på automation från Element Logic är en viktig del i vår tillväxtresa. Med lagersystemet AutoStore får vi en effektivare lagerhantering, starkare leveranskapacitet och en mer ergonomisk arbetsplats säger Stefan Persson, VD på Craft.

– Craft är en nyckelkund till oss på Element Logic och det känns bra att vi kan hjälpa dem att öka deras produktivitet samtidigt som de kan vara kvar på samma yta. Nu ser vi fram emot att fortsätta vara en del av deras tillväxt- och automationsresa. Crafts installation är den tredje leveransen av AutoStore i Ulricehamn och det är tydligt att här finns ett näringsliv som tagit till sig moderna sätt att arbeta på, säger Jörgen Andersson, Sales Manager på Element Logic Sverige.

Craft lagersystem AutoStore, Elemen Logic

Fakta om Crafts automation:

  • 50 000 lådor
  • 30 robotar
  • 8 portar

Projektets mål: 

  • Ökad plock- och packeffektivitet.
  • Maximerad lagringskapacitet.
  • Framtidssäkra en fortsatt tillväxt.
  • Skalbart såväl dynamiskt som statiskt.