Bergfreunde ökade sin effektivitet med mer än 400% med AutoStore

Bergfreunde.de – ett startup-företag inom e-handel från Kirchentellinsfurt i Tyskland – investerade i ett 2500 m² stort AutoStore-system och växte till att bli en av Europas ledande online-butiker inom bergsklättring.

Bergfreunde.de har haft en snabb tillväxt sedan grundandet 2006. Det ursprungliga lagret i Kirchentellinsfurt och olika decentraliserade lager kunde inte hålla jämna steg med tillväxten. För att framgången skulle hålla i sig även på längre sikt behövde företaget en infrastruktur med möjlighet för en årlig intäktsökning på mer än 30-40%. Viktiga faktorer för den här tillväxten var skalbarhet inom lagringskapaciteten, plockningshastigheten och plockeffektiviteten.

”Med vår enorma tillväxt är vi beroende av ett flexibelt och effektivt lagringssystem, och det är anledningen till att vi på Bergfreunde.de valde AutoStore. Skalbarheten, yteffektiviteten och den höga prestandan var avgörande faktorer för oss. Alla våra förväntningar på AutoStore och Element Logic har uppfyllts med råge och vi har aldrig ångrat vårt beslut ”, säger Ronny Höhn, VD för Bergfreunde.de.

Framgångsrika skräddarsydda lösningar

För att förbli framtidssäkrat öppnade Bergfreunde.de ett nytt logistikcenter i augusti 2016. Centret ligger i Rottenburg-Ergenzingen och täcker ett område på mer än 10 000 m². Det speciella med det här logistikcentret är det fristående AutoStore-systemet som ursprungligen dimensionerades till en storlek på 1 800 m². I ytterligare ett steg anpassade Element Logic systemet så att det blev fullt fungerande med omgivande transportband, och kan optimeras och byggas ut under full drift. På så sätt kan Bergfreunde.de när som helst tillgodose de behov som kommer med ökad tillväxt.

Idag tar 80 robotar hand om över 180 000 artiklar från olika tillverkare. Utbudet sträcker sig från kläder, skor och utomhusutrustning till klättrings- och specialutrustning. Med hjälp av Element Logic har Bergfreunde.de lyckats öka sin orderplockningseffektivitet med mer än 400%. Dessutom har företaget markant minskat sin genomströmningstid. Under högsäsongsdagar kan online-butiken bearbeta mer än 15 000 beställningar.

autostore

Är du redo att ta nästa steg?

Ta reda på hur Element Logic kan optimera kapaciteten i ditt lager.

Kontakta oss