Med hjälp av Element Logic ökade EET Group sin lagerkapacitet med 75%

Som Europas största leverantör av IT-tillbehör hanterar EET-gruppen mer än 6 000 beställningar per dag. Med en årlig tillväxttakt på i snitt 20% letade de efter en automatiserad lagerlösning för att öka sin effektivitet och skalbarhet.

EET Group valde Element Logic och beslöt sig för att investera i en AutoStore-lösning bestående av totalt 44 robotar, 10 grindar (gates?) och 60 000 förvaringslådor, vilket gör lagret till en av de två största AutoStore®-installationerna i Danmark.

Expansion utan att kompromissa med tillväxten

”Element Logic lovade oss att vårt nya AutoStore-lager skulle vara klart för drift inom 100 dagar efter att kontraktet skrivits under, och det var det! I framtiden kommer vi att utöka lagret allteftersom verksamheten växer. Jag ser fram emot att utveckla vår AutoStore-lösning i samarbete med Element Logic för att fortsätta säkra utmärkt kundservice och effektivitet ”, säger Tom Kjærulf som är Supply Chain Director på EET Group.

Idag hanterar lagret mer än 1 miljon produkter och är en nyckelfaktor i EET Groups ansträngningar för att maximera kundservice och effektivitet.

En annan avgörande faktor är skalbarheten hos AutoStore®, vilket gör det möjligt för EET Group att kontinuerligt utvidga lagrets storlek utan att kompromissa med tillväxttakten.

Ett exempel är utvidgningen av EET Groups AutoStore®-installation, som slutfördes av Element Logic på bara fem veckor med praktiskt taget noll driftstopp.

EET-gruppen förväntar sig att ytterligare utöka systemet under de kommande åren.

Vill du också få ut mer av ditt lager?

Ta reda på hur Element Logic kan optimera kapaciteten i ditt lager.

Kontakta oss