Elektronikjätten Power utökar sin AutoStore från Element Logic

POWER är Nordens nya elektronikjätte med nästan 268 butiker fördelat på fyra länder. När man tar över alla Mediamarkt-butiker i Sverige så har man sett över det ökade behovet och utökar då sin automationslösning från Element Logic.

På POWER vill man ligga steget före genom genomtänkta, effektiva lösningar som håller priserna låga samtidigt som det ger kunderna den bästa köpupplevelsen. Därför satsade man tidigt på automation. Den AutoStore de har idag byggdes 2017. Under 2020 köpte man en ombyggnad av inlagringsportar för bättre ergonomi och 2021 satsade man på ytterligare två inlagringsportar. Efter fem års framgångsrik drift, i Skillingaryd strax söder om Jönköping längs E4, beställde man i april förra året en utbyggnad som innebar en dubblering av Powers AutoStore.

Ny marknad kräver nya lösningar 

Genom att Power tar över alla tidigare Mediamarkt-butiker behöver deras lager- och logistiklösning hänga med på de nya förutsättningarna på den svenska marknaden. Utökningen är kopplad till en förväntad tillväxtökning via etablering i Sverige men även en organisk tillväxt i dom andra länderna.

Power har sedan tidigare en AutoStore med drygt 46 000 lådor, 54 robotar och 13 portar.
Nu gör man plats för ytterligare 40 000 lådor, där man installerar 10 000 initialt samt 24 nya R5-robotar, 7 nya conveyor & carousel portar och en plocktunnel. Därmed har man i princip full automation, från att ordern kommer in till att ordern går i väg, med undantag för den manuella plockprocessen.

Citatbild_Power

 

– Power är en kund som ligger långt fram i sina automationsval. De var tidiga med AutoStore och här i Skillingaryd har man valt att satsa på utökad automation för att vara effektiva, säkra en starkare leverans till sina kunder samtidigt som man får en förbättrad ergonomi, säger David Olsson, Account Manager på Element Logic, Sweden.

Powers utbyggda AutoStore-anläggning beräknas vara klar 1 april och i full drift i maj 2023.

Fakta om uppdraget

  • 10 000 nya lådor (gör plats för 40 000 nya lådor)
  • 24 nya R5-robotar
  • 7 nya conveyor & carousel portar
  • En ny plocktunnel