Den årliga tillväxten ökade med 20 % efter att Proshop investerat i en av Danmarks största AutoStore®-installationer

Proshop är en av Danmarks ledande webbshoppar och skickar varje dag iväg 2 500 paket från sitt huvudkontor i Århus. Som en av de främsta e-handelsbutikerna i Danmark – och med ett brett sortiment på mer än 130 000 olika artiklar – har nyckeln till framgång varit skalbarhet och effektivitet.

För att ytterligare stärka sin konkurrenskraft investerade Proshop i en 1 080 m² stor AutoStore-lösning för att öka företagets effektivitet och lönsamhet på en mycket konkurrensutsatt marknad.

En uppsättning på 40 AutoStore-robotar tar nu hand om 80 % av all materialhantering. Som ett resultat har lagringskapaciteten ökat med 75 % i jämförelse med det tidigare manuella lagret.

autostore

Årlig tillväxt på 20 % under de senaste åren

Den enkla skalbarheten i AutoStore-systemet har lagt grunden för Proshops framtida tillväxt eftersom de nu kan utöka antalet robotar, förvaringslådor och plockstationer på ett snabbt och enkelt sätt, allt efter behov och försäljning.

Proshops lagersystem har också en sorteringslösning, pick-and-pack stations och slutligen external inbound stations. Med den här kompletta och automatiserade lagerlösningen räcker det att varje artikel manuellt vidrörs högst två gånger från det att den anländer till att den lagras, plockas, packas och är redo för distribution.

Det kan jämföras med att Proshop i sitt gamla manuella lager var tvungna att vidröra varje artikel 4-5 gånger. Nu har man istället den snabbast och mest stabila leveransen möjlig från lager till kund.

Är du redo att ta nästa steg?

Ta reda på hur Element Logic kan optimera kapaciteten i ditt lager.

Kontakta oss