In-store AutoStore – för snabbare leveranser

För att kunna möta kundernas förväntningar på att få sina varor samma dag är det viktigt med snabb orderuppfyllelse. När Peterhans Handwerkercenter integrerade AutoStore i sin butik ökade både lagrets kapacitet och effektivitet. Samtidigt skapades även en unik kundupplevelse.

Peterhans Handwerkercenter AG i Schweiz ville korta kundernas väntetid vid pick-up-diskarna inne i butiken. För att kunna göra det behövde de optimera kapaciteten i lagret och se över arbetsprocesserna. De bestämde sig för att helt göra om sin intralogistik, och startskottet blev ett skräddarsytt AutoStore-system från Element Logic. Integreringen av AutoStore-systemet i butiken ökade både lagrets kapacitet och dess effektivitet, samtidigt som kunderna fick en unik upplevelse.

”Vi håller hela tiden på att stärka upp vår butik genom framtidsinriktade investeringar inom digitalisering och logistik. Vårt nya fully-automatic storage and retrieval system AutoStore, förenklar viktiga lagerarbeten och hjälper våra anställda avsevärt i deras dagliga arbete. Vi har 36 000 artiklar i lagret som alltid finns tillgängliga för våra kunder, förklarar Dieter Egloff, vice verkställande direktör på Peterhans Handwerkercenter AG.

Dieter Egloff, vice verkställande direktör på Peterhans Handwerkercenter AG.
Tack vare perfekt support och implementering från Element Logic kan vi nu lita på ett kraftfullt, automatiserat lager för small parts som kommer säkra våra kunders förväntningar på snabb orderuppfyllelse.

AutoStore-lösningen på Peterhans innefattar ett ramverk med cirka 12 000 förvaringslådor som är fördelade i staplar om 20. Det finns 10 höghastighetsrobotar som förflyttar sig längst upp på ramverket där de lyfter upp lådor, packar om dem och levererar varor till plockstationerna. Totalt finns det 6 stycken operatörsportar där artiklarna tas in och ut ur lagret. AutoStore-systemet gör det möjligt för Peterhans att utnyttja utrymmet inuti sitt lager mycket effektivt och de använder mindre än 400 m2 av den totala ytan på 4 000 m2.

Lösningen i Peterhans butik innebär att det finns tre stycken picking ports alldeles intill kassadiskarna och kunderna kan se hur snabbt robotorna hämtar deras beställningar.

Om det läggs en helt oplanerad expressorder tar det högst 4 minuter att hämta varan från den lägsta lådnivån. I genomsnitt tar det mindre än 2 minuter från det att kunderna lägger sin beställning tills att produkten kommer fram till försäljningsdisken.

Ytterligare plockstationer finns i den bakre delen av AutoStore-lagret där operatörer hanterar inkommande varor och hanterar online-ordrar som ska skickas iväg.

AutoStore-lagret
SNABBARE LEVERANS: När AutoStore är integrerat i butiken får kunderna sina varor ännu snabbare.

“Vi är ett detaljhandelsföretag som vill sticka ut från mängden genom att vara nära kunden,” säger Dieter Egloff, vice verkställande direktör på Peterhans Handwerkercenter AG.

“Genom att integrera AutoStore-systemet direkt i vår butik kunde vi förenkla arbetet och ta bort långa gångavstånd, och samtidigt ge våra kunder en mer engagerande shoppingupplevelse – och ryktet har spridit sig riktigt snabbt,” fortsätter Egloff.

Ta ditt lager till nästa nivå

AutoStore från Element Logic är en kraftfull och framtidssäker lösning för snabb och effektiv orderhantering. Systemet sparar upp till 80% golvyta, är skalbart och gör att lagrets kapacitet blir flexibelt. Detta unika automatiserade storage and retrieval system passar företag i alla storlekar och i alla branscher.

”Under den här holistisk omjusteringen av vår intralogistik utgör AutoStore-systemet själva hjärtat,” avslutar Dieter Egloff. ”Teknikens enkelhet, ramverkets flexibilitet och output:en övertygade oss från start. Tack vare perfekt support och implementering från Element Logic kan vi nu lita på ett kraftfullt, automatiserat lager för small parts som kommer säkra våra kunders förväntningar på snabb orderuppfyllelse.”

AutoStore, Element Logic
SMART ANVÄNDNING AV UTRYMMET: Element Logic designade ett yteffektivt ramverk som bara tar upp 10% av lagret.

Om Peterhans Handwerkercenter

Peterhans Handwerkercenter är en specialbutik som sätter ihop och monterar metallvaror för både industriella och kommersiella kunder i det tyskspråkiga delen av Schweiz. De har ett brett sortiment av högkvalitativa och prisvärda produkter för både hantverkare och företag. Förutom den fysiska butiken driver företaget också en egen onlinebutik och har 14 säljare.

Förr hade Peterhans hela sitt sortiment lagrat i hyllor och på pallar vilket tog upp mycket utrymme och krävde många medarbetare. Efter att de investerat i ett AutoStore-system 2018 förvaras alla varor nu i det, förutom brandfarliga ämnen och de produkter som de vill ha i själva butiken.

Fakta och siffror:

  • Förvaringslådor: 12 000 st
  • Ramverkets storlek: 400 m2
  • Lagrets storlek: 4000 m2
  • Robotar: 10
  • Genomsnittlig leveranstid: 2 minuter

Vill du veta mer om hur du kan integrera AutoStore i din butik?

Kontakta oss