Jollyroom investerar i en helautomatiserad robotlösning från Element Logic

Som en av Nordens snabbast växande e-handelsaktörer inom barn- och babyprodukter behövde Jollyroom en ny lösning för att kunna möta kundernas krav på snabba och säkra leveranser. Med sin nya robotlagerlösning är de nu beredda att expandera lagret i takt med tillväxten.

”Vi arbetar alltid hårt för att modernisera och effektivisera vår verksamhet genom att ersätta gamla lösningar med nya. På så sätt sänker vi våra hanteringskostnader, vilket gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ännu bättre priser”, säger Jollyrooms logistikchef Cecilia Olsson.

Hon fortsätter:

”AutoStore-lösningen är också tankeväckande ur ett miljöperspektiv, eftersom de nya lagren drar extremt lite energi. Dessutom har robotlagerlösningen många ergonomiska fördelar för våra anställda, till exempel minskade ljudnivåer och ergonomiskt utformade förpackningsstationer”.

Implementering på rekordtid

Avtalet mellan Jollyroom och Element Logic undertecknades under våren, och redan i juli hade lagret levererats och var redo att sättas i drift.

”Implementeringen av Jollyroom’s AutoStore-lösning gjordes på rekordtid. Om du har en stor försäljningsframgång så måste också de logistiska delarna klaras av snabbt. Och det faktum att Jollyroom lyckades med detta på så kort tid – med befintlig organisation och utan att påverka andra aktiviteter – visar hur dynamiska de är som företag, säger Terje Skjølberg som är försäljningschef på Element Logic.

autostore

Bra erfarenhet av Element Logic

Ole Sauar som är VD och majoritetsägare i Jollyroom berättar att han har arbetat med Element Logic flera gånger tidigare.

”Det här är andra gången jag bygger en AutoStore-lösning tillsammans med Element Logic. Första gången var 2007 med vårt tidigare företag Komplett, som då blev den första e-försäljaren i Norden som automatiserade sitt lagersystem. Jag har bra erfarenheter av AutoStore och Element Logic på grund av systemets enkelhet, de konkurrenskraftiga priserna och den snabba installationen, säger Sauar.

”Förutom en otroligt effektiv byggnation var själva integreringen mellan vår SAP och EWCS snabb och välimplementerad” fortsätter han.

Element Logic är å andra sidan mycket stolta över möjligheten att samarbeta med Jollyroom.

”Trots att vi båda konkurrerar på en tuff marknad med stor internationell konkurrens, har vi båda haft stark tillväxt och varit framgångsrika. Effektiv logistik och nöjda kunder är en viktig framgångsfaktor för Jollyrooms ambitiösa expansion i Europa, avslutar Skjølberg.

Är du intresserad av ett helautomatiserat robotlager?

Ta reda på hur Element Logic kan optimera kapaciteten i ditt lager.

Kontakta oss