NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna

När NA-KD etablerar sitt nya lager i Nederländerna väljer man, likt i Sverige, en AutoStore-lösning från Element Logic. – Vi arbetar nära våra kunder och bistår flexibelt när de expanderar över gränserna, säger Element Logics Managing Director Thomas Karlsson.

NA-KD är ett globalt mode- och e-handelsbolag med kraftig tillväxt sedan det grundades i Göteborg 2016. Sedan tidigare har NA-KD en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona som främst försörjer den nordiska marknaden. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för sin utomnordiska marknad. Det nya lagret ersätter det tidigare 3PL-driftade lagret i samma land. NA-KDs AutoStore i Duiven är en av de största som någonsin installerats i landet.

Automation ett verktyg för att fortsätta skala

Utvidgningen av partnerskapet med NA-KD är en del av Element Logics internationella ambition att fortsätta stödja företag med lagerautomation när de växer internationellt. Genom företagets globala distributionsrättigheter av AutoStore kan Element Logic stödja kunder världen över. För NA-KDs del innebär det tillgång till en global kontopartner för lagerautomation, vilket ger flera operativa fördelar.

– Det är extra glädjande när våra partners i Sverige är så nöjda att man vill ta med sig automationsteknologin när man växer på nya marknader. Vi arbetar nära våra kunder och bistår flexibelt när de expanderar över gränserna, säger Thomas Karlsson. VP Rest of EUR på Element Logic.

Installationen möjliggör en framtida expansion av AutoStore-systemet

Den nya AutoStore-anläggningen kommer initialt installeras med 75 000 lådor, 15 portar och 73 robotar. Installationen möjliggör även en framtida expansion med ytterligare 50 000 lådor samt ett stort antal portar och robotar. Dessutom innehåller AutoStore-lösningen ett omfattande transportbansystem.

– Vi är mycket nöjda över att ta vår automatisering och utveckling vidare internationellt med Element Logic och AutoStore. Tillsammans har vi arbetat nära i många år och den flexibilitet, skalbarhet och effektivitet som stärkt oss på den nordiska marknaden vill vi även skörda frukterna av i Nederländerna, säger Pontus Lindquist, VP Operations på NAKD.

Element Logics installation i siffror:

  • 75 000 lådor
  • 15 portar
  • 73 robotar
  • Kapacitet för 33 000 orderrader per dag