Öka automatiseringen och öka din vinst

eOperator är robotarmen från Element Logic som drivs av maskininlärning. Den har visat sig fungera väl med AutoStore och anses vara framtiden för logistik.

eOperator möjliggör automatisk hantering av varor som lagras i AutoStore genom att kombinera den prisbelönta RightPick-plockteknologin från RightHand Robotics med programvara från Element Logic. När AutoStore levererar en artikel väljer robotarmen den och uppfyller kundens beställningar i hög hastighet för en stark avkastning. Det kan välja och placera tusentals produkter, och genom att eliminera mänskliga fel får dina kunder precis det de beställde, varje gång.

Robotarmen kan integreras med AutoStore, eManager och andra programvaror för lagerhantering.

Robotarm - en ny nivå av automatisering

eOperator är den anställde som aldrig blir trött, som kan fungera i mörkret utan värme och som aldrig behöver en sjukdag. Dess “hjärna” körs på en kraftfull grafisk processeringsenhet (GPU) utformad för att snabbt bearbeta enorma mängder data och använder maskininlärning för att slutföra olika uppgifter. Stycke för bit lär den sig att ta tag i föremål i olika storlekar och former på det mest effektiva sättet. Den ersätter inte de mänskliga medarbetarna – den arbetar tillsammans med människor för att säkerställa ett lönsamt och optimerat arbetsflöde.

Med eOperator minskar antalet mänskliga beröringspunkter dramatiskt och flödet från lager till kund blir effektivare. För dina anställda betyder det att de kan arbeta smartare, inte hårdare. Deras arbetsdag blir mer ergonomisk och deras ansvarsnivå högre.

"Att använda RightPick-tekniken som ett plockningssystem för att förstärka prestandan i ett automatiserat lager är ett av de bästa exemplen på maskininlärning som går in i intralogistikbranschen. Detta är framtiden för automatisering."

— Sutharshan Nadarajah, teknologidirektör, Element Logic
Sutha

Hur det fungerar

eOperator består av robotarmen, en kamera som fungerar som ögon och en gripande hand med sug och rörliga fingrar. Tekniken i eOperator kan räkna ut det snabbaste sättet att välja ett objekt på en sekund. Denna anpassningsförmåga till att lära sig och förbättra gör eOperator unik och förbättrar din AutoStore-lösning.

Robotarmen kommer också med ett intuitivt användargränssnitt och operativ instrumentpanel och en serviceportal. Den är utformad för att fungera tillsammans med människor för maximal flexibilitet. För att säkerställa att eOperator fungerar som den ska, har du tillgång till statistisk rapportering i realtid.

eOperator är designad och utvecklad av Element Logic och har framgångsrikt integrerats i våra kunders AutoStore-lager. Kontakta oss idag för att se hur och när vi kan ta ditt lager till nästa automatiseringsnivå.

Vill du veta mer?
Kontakta oss idag

Se hur eOperator arbetar

Solar automatiserar sitt lager med en AutoStore-lösning från Element Logic

Läs mer om caset